Jordi Pujol, una vellesa en marxa

En Jordi és amant de les llargues caminades, i els seus 87 anys no l'aturen

Perfils, 2017/2019 - perfils-jordi pujol
 A en Jordi sempre li ha agradat fer esport. Des de jovenet, amb 15 o 16 anys, va començar a jugar a futbol amb les penyes de Mataró. També va jugar a 'balonmano', "allò que ara en diuen handbol", comenta, a l'equip sota la tutela del Frente de Juventudes. També participava en els jocs escolars i va fer d'entrenador de dos equips de futbol.

Ara, la seva principal afició és caminar. "Per anar bé, he de sortir a fer dues caminades llargues a la setmana. Si no, ja ho trobo a faltar. El cos m’ho demana, ni que sigui fer 10 km", explica en Jordi. El més sorprenent de tot això és que en Jordi té ni més ni menys que 87 anys, i només en fa 3 que va començar a fer tants quilòmetres. "Quan va faltar la meva esposa, em vaig dedicar a caminar", apunta.
A vegades, surt de Mataró i camina fins a Sant Pol o Calella, hi dina i torna en tren. Però fins i tot ha anat de Girona fins a Montserrat a peu, seguint el camí de Sant Jaume, per etapes de 20-22 km. Confessa que el tram que més va costar-li va ser de Collbató fins a dalt de Montserrat, "però ho vam fer", sentencia orgullós.
El que més li agrada dels seus recorreguts és la natura i els paisatges que troba. "La muntanya és fantàstica; és una llàstima que molts no la respectin".

Una vida a Mataró

En Jordi va néixer a Tortosa, però els seus pares van venir a la ciutat quan ell tenia entre 4 i 5 anys, després del desastre provocat pel desbordament de l'Ebre el 1937.
Després de treballar a diferents llocs, a la dècada dels 70, va muntar el Bar Stadium al passeig Carles Padrós amb la seva dona, on va estar-se 31 anys, fins a la jubilació.

No se'n perd ni una

Des de Sarria (Lugo) a Santiago seguint el Camí francès de Sant Jaume amb la seva filla Anna Maria, rutes per Andorra i les caminades que fan contra el càncer. "Les faig totes", assegura entusiasta. Diu que prefereix caminar sol, però moltes vegades les caminades són també un moment per compartir estones amb les seves filles i els seus nets. Fins i tot ells se'n fan creus, de la seva forma: "Caram, com tira l'avi", comenten.

APUNTS:
Defineix-te: obert i sincer
Un destí: l'arribada a Montserrat
Un lloc de Mataró: el nucli antic
Un objectiu: el camí de ronda