Sandra Cabrespina, l’escriptura en acció

És la presidenta de Planeta Lletra

  • Berta Seijo // Foto: Daniel Ferrer
  • Dimecres, 08 Maig 2019 16:04

Perfils, 2017/2019 - perfils-Sandra Cabrespina

Llicenciada en filologia anglesa i amb experiència en el món de la traducció i la docència, Sandra Cabrespina és una autèntica amant de les lletres. “Des de ben petita llegia pels racons; sempre he estat una lectora empedreïda i, finalment, vaig optar per crear les meves pròpies històries”, afirma Cabrespina.

La seva relació d'amor amb l’escriptura va començar gràcies a un curs al Tres Roques impartit per Jordi Lopesino. Allà va conèixer la resta de membres de Planeta Lletra, associació de la qual actualment és la presidenta. “Arran d’aquesta formació vaig voler seguir practicant i compartint els meus textos amb altres companys”, explica.

Mataró negra
De fet, la finalitat de Planeta Lletra és precisament  aquesta: posar en comú creacions literàries mitjançant trobades, certàmens, tallers i altres iniciatives.
“Escriure és una tasca molt individual i solitària, i l’associació ens dona l’oportunitat d’engrescar-nos entre tots i totes”, explica. D’altra banda, Cabrespina és una fervent seguidora de la novel·la negra, gènere que protagonitza els reculls de relats que publica Planeta Lletra cada any.

“Per ara ja han vist la llum cinc novel·les, totes ambientades a Mataró i on també participen tres escriptors de fora l’entitat”, afegeix. La tria d’aquests tres afortunats es du a terme mitjançant “un concurs al qual es presenta gent de totes les edats que, edició rere edició, sorprèn el jurat pel seu bon nivell”.    

Més enllà del paper
La Sandra ja prepara amb ganes els nous projectes de Planeta Lletra. Entre ells, una representació que tindrà lloc en el marc dels Capvespres als Jardinets de la Biblioteca Pompeu Fabra i que servirà per "celebrar el gènere de la novel·la negra". A més a més, la filòloga i la resta de membres de l’associació no descansen i tenen un programa a Mataró Ràdio i el seu propi blog.

APUNTS:
Defineix-te: Inquieta, curiosa i oberta.
Una escriptora: Margaret Atwood.
Un film: 'Match Point.
Una obra de teatre: 'El rei Lear', de William Shakespeare.
Un somni: Que Planeta Lletra continuï aplegant gent a qui li agradi molt escriure.