Magalí Torrent, l’'Au-pair' dels Morcheeba

Aquesta mataronina de 25 anys està vivint una gran experiència a Londres

  • Anna Galdon // Fotos: cedides
  • Dijous, 20 Desembre 2018 11:01

Perfils 2017/2018, perfils-magali torrent
 Les au-pair són joves estrangeres que aprenen la llengua d’un país mentre tenen cura dels fills d’una família. Una mena de cangur idiomàtic. La Magalí Torrent va decidir que volia anar a Londres a ser-ne, per millorar el seu anglès: “Jo sempre l’havia odiat però ja al Camí de Sant Jaume vaig veure que tenia necessitat d’explicar-me en aquella llengua”, explica. I tal dit, tal fet. Va oferir-se com au-pair i per atzar va acabar essent contractada per la família Gordon. La cosa no tindria més història que la de tants mataronins que han escollit la mateixa experiència si no fos que els Gordon són membres d’un grup conegudíssim a tots els racons del món: Morcheeba.

“Amb la família vaig connectar de seguida. De fet em van contactar per la meva vessant artística ja que m’agrada la pintura, toco el violoncel i des del primer contacte que vam tenir tot va funcionar molt bé”. Des del setembre passat que treballa a càrrec dels fills de 'can Morcheeba' que, reconeix, no havia escoltat mai abans. La vida musical obliga els pares de la família a estar-se 15 dies fora de casa, període durant el qual la Magalí –a qui carinyosament anomenen Magalí Jaffa perquè està enganxada als pastissets jaffacakes– fa, literalment, de mare dels fills Gordon.

Explica que els músics són una família humil, que li ha posat les coses molt fàcils: “Em tracten molt bé i han permès que vagi aprenent de tot poc a poc”. I els fills, explica, li “diuen bon dia i bona nit en català, i coneixen perfectament les diferències entre Catalunya i Espanya, entre català i castellà”.

Torrent té pensat que el seu periple a cals Gordon duri un any en què anirà millorant el seu anglès i creixent amb aquesta experiència vital. Ella, que sempre s'ha desviscut pels infants, té la carrera d'educació infantil i reconeix que sap que sempre pot “tornar a prop de la família i trobar feina”. Mirant enrere posa en valor tot el que va aprendre a l'Agrupament Escolta Arrels i, tornada a casa per Nadal, reconeix que allà sí que enyora una cosa d'aquí: “El sol del Maresme Lliure i Tropical”.

“Amb la família vaig connectar de seguida. De fet em van contactar per la meva vessant artística"

Al concert de Barcelona
L'anècodta que la Magalí podrà explicar tota la vida és la del concert de Morcheeba a la Razzmataz de Barcelona quan la cantant va trucar en directe a l'au-pair dels seus fills. "Havíem estat practicant perquè digués 'bona nit Barcelona, sisplau canteu amb mi" i no se'n recordava. La Magalí va parlar amb Skye Edwards en directe en una sala on hi havia la seva parella i la seva família. Pell de gallina.

APUNTS:
Defineix-te: Positiva, resolutiva i motivada
Un llibre: 'Wonder' de RJ Palacio
Un referent: Els meus pares
Un somni: Anar pel món amb una furgoneta
Un viatge: M'agradaria anar a Austràlia