Jaume Parera i Boix, il·lustrant idees

Jaume Parera inaugura aquest setembre 'Pintures i vinyetes', una mostra en tres espais de la ciutat

  • Anna Galdón // Foto: Daniel Ferrer
  • Dimecres, 26 Setembre 2018 16:47

Perfils 2017/2018, perfils-Jaume Parera Boix “Els amics saben que sempre m’ha agradat dibuixar i pintar. Quan hi ha una ocasió especial els faig il·lustracions o, si anem a sopar, els faig algun gargot ràpid i els el dono de regal", explica Jaume Parera. Uns dibuixos que han fet que la seva colla d'amics li organitzi una exposició com a regal d'aniversari. Una proposta ben original que permet a Parera mostrar, del 21 de setembre al 20 d'octubre, l'exposició Pintures i vinyetes tant a La Destil·leria com a l'Altre Cafè Cultural i a l'AGRUPE.

Per a aquest metge de professió crescut al carrer Milans, l'art era simplement una cosa autodidacta fins que la seva dona va regalar-li un curs de vuit sessions a l'espai Amàlia 18. "Al principi m'hi resistia, però al final vaig estar-hi anant set anys", comenta amb humor. Durant aquest temps, Esther Aliu va ser la professora que va ajudar-lo a desenvolupar la tècnica. Ara és ella mateixa l'encarregada de l'escrit que apareix a la descripció de l'exposició. Un text en el qual la professora destaca de l'alumne la seva capacitat per "sortir de la zona de confort".

Un text, diu Parera, que li va agradar molt. En definitiva, ella l'ha vist llançar-se artísticament, provar coses noves, obtenir bons i mals resultats. "M'agrada tenir la llibertat d’atrevir-me. Si tens por, deixes de fer coses", explica convençut. Per a ell, no hi ha res més satisfactori que perdre la por, atrevir-se, deixar-se anar i jugar amb la llibertat creativa.

L'exposició està formada per vinyetes i pintures. Les primeres l'ajuden a il·lustrar pensaments. Les segones, fruit de la seva feina més acadèmica, inclouen diversos estils i peces noves. "Al març els amics em van explicar el regal i em van animar a fer alguna peça inèdita. Així ha estat", conclou Parera.

Desconnectar del quiròfan
Des de fa 18 anys, Jaume Parera és anestesiòleg a l'Hospital de Granollers. L'art, assegura, és un complement a la seva feina: "Pintar i fer vinyetes després d'un dia intens a quiròfan ajuda a concentrar-se i a fer una higiene mental. T’oblides de les preocupacions laborals i et centres en aquell dibuix", explica. En definitiva, es tracta, diu, de sortir de l'aula de dibuix més bé del que has entrat. Des de fa anys, a més, aquesta afició té una altra sortida: ell és l'encarregat de la secció de vinyetes de la revista interna de l’hospital.

APUNTS
Defineix-te: sociable, pacient, meticulós i amb sentit de l’humor
Un llibre: 'Jo confesso' de Jaume Cabré
Una pel·lícula: 'Morte a Venezia', de Luchino Visconti
Un somni: Poder elevar el nivell educatiu i cultural de la població
Un repte: Continuar amb salut i bon humor seguir sent com soc