Aurora Vera, transformar una escola

Aurora Vera Martínez és la directora del nou institut-escola Mar Mediterrània

  • Cugat Comas // Foto: Daniel Ferrer
  • Dimecres, 05 Setembre 2018 16:31

Perfils 2017/2018, perfils-aurora Vera

L'Aurora Vera va estudiar magisteri però va tardar dues dècades a poder complir amb la seva vocació. Va exercir a l'administració esperant l'oportunitat de, per fi, entrar a l'aula per treballar apassionadament de mestra. “L'educació, el treballar amb l'alumne és el que més m'agrada i m'enganxa molt treballar amb equips que tinguin passió per fer el que fan i és el que vaig trobar quan vaig arribar a l'escola”, explica.
Vera va arribar al Tomàs Viñas, un centre que reconeix “complex, amb casos de famílies amb pocs recursos i un treball amb els alumnes molt important a nivell emocional” però juntament amb un grup de mestres van redoblar l'aposta de pensar un projecte de direcció que descriu així:  “Més innovador, amb una metodologia que respongués a les necessitats dels nostres alumnes”. Un pas decisiu d'aquest projecte és el canvi, aquest curs que comença, de Tomàs Viñas a Mar Mediterrània, d'escola a institut-escola.

Vera reconeix que el canvi ha suposat una feina extra però que “la proposta ens va agradar perquè permet dibuixar una nova etapa, mantenint la línia pedagògica, l'alumnat, les famílies”. Assegura que tenen un equip d'ESO “molt potent”: “Vam seleccionar bona part dels mestres i veiem el canvi com una gran oportunitat sobretot pels propis alumnes ja que el canvi de centre de primària a secundària acostuma a generar problemes que ara no tindrem".

“El mar serà l'eix transversal de l'aprenentatge al centre”

El curs passat va acabar amb una festa de comiat al Tomàs Viñas i dimecres donaran la benvinguda al nou projecte. Vera es confessa expectant i explica la línia que seguiran: “Volem anar deixant de banda els llibres i treballar per racons pedagògics, projectes, i desdoblaments. Anem cap al nou model, amb metodologies transversals, treball cooperatiu, més motivadores i properes, ideals per alumnes que els costa concentrar-se”. Que tingui un bon curs.

La relació amb el mar
L'elecció del nom de Mar Mediterrània no és casual. Vera explica que treballaran “el mar com a eix transversal de l'aprenentatge al centre” i posa en valor que la mataronina serà una de les set escoles catalanes de sumar-se al programa Esport Blau amb el que els alumnes cursaran Vela dins les hores d'educació física.

APUNTS:
Defineix-te:
Sóc una persona tranquil·la i conciliadora a qui li agrada treballar en equip. Així tothom s'engresca més.
Un referent: La Marta Casas i la Mercè Broncano.
Un viatge: Als Fiords noruecs.
Un somni: Que el projecte funcioni, els alumnes millorin i podem mantenir un claustre cohesionat.