Ferran Gironès, fotografiant Mirades

La seva exposició de fotografies es pot veure a l’espai de l’Altre fins a finals de maig

  • Laia Mulà // Foto: Daniel Ferrer
  • Dimecres, 09 Maig 2018 16:17

En Ferran Gironès és un mataroní que ha trobat en la fotografia l’eina per treure el millor de si mateix. Fa només uns dies que ha inaugurat una exposició titulada ‘Mirades’ que es pot veure a l’espai de l’Altre, situat a Can Xammar, fins al dia 31 de maig.

“Quan vaig pel carrer i veig escenes interessants, faig fotos amb la meva ment”, relata Gironès i afegeix que, com que sempre porta la càmera al damunt, immortalitza aquestes mirades fent una fotografia. Mirades és una exposició composta per una vintena d’imatges fetes a la ciutat de Barcelona i a Porto (Portugal), una selecció d’entre centenars d’instantànies.

Les seves fotografies solen ser de paisatges urbans i estan fetes en blanc i negre, seguint el model de l’anomenada Street Photography. Aquesta tècnica l’ha descobert a partir de cursos però l’afició per la fotografia li ve d’adolescent: “Em va iniciar el meu avi, en Ferran Faura, el qual feia fotos com a aficionat i les revelava”, relata amb estima. Gironès va decidir invertir el seu primer sou com a cambrer, quan tenia 15 o 16 anys, en comprar una càmera Canon 300 D. De fet, recorda amb un somriure que, temps enrere, el seu avi el va ensenyar a revelar carrets de fotografies. Ara ha estat també el seu avi qui l’ha ajudat a triar les fotos i a distribuir-les per l’exposició a l’Altre.

A més, per a fer realitat les seves ganes de muntar l’exposició també l’ha ajudat la Blanca, la seva educadora del Centre de Dia. Gironès té una malaltia que en diversos moments de la seva vida l’ha portat a “tancar-se a casa”, però gràcies a la seva família, als membres del centre de dia i a la passió per la fotografia, ha “pogut remuntar”, assegura. Destaca que la fotografia ha estat una bona motivació per “evitar continuar tancat a casa i sortir al carrer”.

“Em va iniciar a la fotografia el meu avi, en Ferran Faura

L’associació FEDAMAR
Aquesta no és la seva única afició a la qual dedica el temps: també participa de l’Associació FEDAMAR, “una associació per a persones amb disminució”, i juga a bàsquet al Pla d’en Boet amb l’equip FEDAMAR Boet, compost per persones amb problemes de salut mental. Per últim, cal mencionar el seu interès pel teatre, una activitat que porta a terme al Centre de Dia i que l’ajuda a expressar-se.

APUNTS
Defineix-te: alegre, sociable i complidor
Un llibre: L’ombra del Stuka i Reveldes
Una pel·lícula: Wonder i la Venganza del Fuego
Un somni: crear una família
Un repte: seguir lluitant per estar sa
Un viatge: anar al Japó
Un referent: el meu avi i la meva mare