Laura Llacuna, salut i ball

És professora de swing i terapeuta en salut integrativa al centre Health&Dance

  • Laia Mulà // Foto: Daniel Ferrer
  • Dijous, 15 Març 2018 11:39

Perfils 2017/2018, perfils-laur llacuna

La Laura Llacuna és una professional de cap a peus plena d'empenta que ha creat un espai original en el qual la salut i el benestar esdevenen el centre de tot: l'escola Health&Dance.

Situada a la plaça de Catalunya de Mataró, l'escola ofereix dos serveis aparentment diferents però que conflueixen en la voluntat de millorar la salut general de les persones: una escola de ball i un espai de consulta basat en la salut integrativa.
Llicenciada en Biologia, Doctora en Bio­medicina, Coach en salut i amb un Màster en PsicoNeuroImmunoEndocrinologia (PNIE) a la butxaca, Llacuna té una àmplia formació que li permet exercir com a terapeuta en salut tant a Health&Dance,
com a la consulta del prestigiós Xavier Verdaguer. Després d'estar deu anys a l'estranger investigant en laboratoris, se li va despertar l'interès per aquesta disciplina i va formar-se per practicar-la i així deixar la investigació.

“Un problema de tiroides, d'ansietat o del sistema digestiu no pot ser tractat igual per a tothom.

Llacuna treballa en l'àmbit de la salut integrativa oferint una visió holística sobre la salut humana que li permet un contacte directe amb els pacients que acudeixen a consulta desorientats i que busquen alternatives a la medicina convencional.
Es tracta de trobar solucions als problemes de salut investigant la causa d'aquests per poder-los sanar d'arrel tenint en compte tots els sistemes que integren la persona. Relata que, per exemple, “un problema de tiroides, d'ansietat o del sistema digestiu no pot ser tractat d'igual manera per tothom perquè cada persona és única i cada condició pot venir per causes diferents”. Un cop detectada la causa, considera que  “cal sanar l'alimentació, optar pels suplements que siguin necessaris, i canviar alguns hàbits” per solucionar-ho.

La salut integrativa és el primer dels dos serveis dels quals es pot gaudir a Heath&Dance. La dansa i el ball, però, també tenen un paper central en aquest espai perquè, segons relata Llacuna, "el ball forma part de mi i és la meva essència". És per això, i per la relació del ball amb una bona salut física i emocional, que al centre també es pot millorar el benestar aprenent swing, tango, blues del benestar, assistint a classes de zumba i moltes altres disciplines de moviment corporal. Per a ella, el ball és una eina "per canalitzar la creativitat i l'energia, així com per sentir-se millor tan físicament com espiritualment", conclou.

El boom del swing
Llacuna és una apassionada del swing i el practica des de fa molts anys. De fet, és la professora d'aquest tipus de ball a Health&Dance i, encara que darrerament hi hagi hagut un boom d'aquesta disciplina, s'esforça per difondre-la a tota la ciutat organitzant ballades al carrer i esdeveniments de swing. Tot i que va començar a ballar fa molts anys, quan només era una nena, encara manté un interès ampli en millorar la tècnica de swing i donar-la a conèixer a tothom.

APUNTS
Defineix-te:  Apassionada, valenta i amb ganes
de passar-ho bé
Un llibre: ‘Dónde el corazón te lleve', de S.Tamaro
Un somni: Conèixer racons curiosos del món
Un repte: Seguir aprenent per ajudar millor
Un referent: Andrea Beaman
Un viatge: a Nova York