Carme Garolera, natura contemporània

La mataronina participa en una exposició col·lectiva a la Galeria ACVic

  • Laia Mulà // Foto: Daniel Ferrer
  • Divendres, 02 Febrer 2018 00:00

Perfils 2017/2018, perfils-carme garolera
“L'art és un joc i una manera d'estar amb tu mateix”, així ho viu Carme Garolera, pintora i artista mataronina. Va descobrir l'interès per l'art de molt petita, quan els seus pares la van portar a aprendre pintura. Més tard va estudiar Belles Arts, i des de 1975 la seva vida s'ha vist envoltada de creativitat combinant la pintura amb les hores com a professora de Dibuix Artístic a l'escola Pau Gargallo de les Arts de Badalona. “Pintava quan tenia temps entre les classes”, confessa i afegeix que ara que ja s'ha jubilat s'hi pot dedicar amb plenitud al seu estudi situat al barri dels Molins de Mataró.

Al llarg de la seva trajectòria ha exposat a diversos espais com, per exemple, a Can Sisteré amb la mostra 'Rosa d'Alquímia'. Actualment participa en l'exposició col·lectiva 'Silencis', una mostra en gira que es pot visitar a la Galeria ACVic, Centre d'Arts Contemporànies, fins al 31 de març de 2018. “Fa un temps em va trucar en Jordi Tulosa, el comissari de l'exposició, per preguntar-me si tenia alguna peça referent al silenci”, explica Garolera.

L'artista va considerar que la seva obra 'Camí de llum' encaixava amb el tema de la mostra, una peça que parla del camí cap a la mort a partir d'una experiència personal. La seva segona obra exposada a la mostra es troba situada a terra i està composta de retalls de tela de lli blanc. “Vaig jugar i reflexionar encerant retalls de lli blanc desfilats fins a crear l'obra”, relata, la qual “parla del trànsit a la mort simbolitzant les venes que embolcallen el cos”.

“Pintava quan tenia temps entre les classes”

Cal destacar que com a artista mataronina va tenir l'oportunitat de dissenyar el cartell oficial de Les Santes de l'any 1999. Sobre un fons blau, el cartell contenia dues llunes i l'any en nombres romans.

El tropisme
Garolera té clar que al llarg dels anys el seu estil artístic ha evolucionat però que sempre ha mantingut una constant comuna: la naturalesa com a referent i com a símbol de la vida. Ara treballa el tropisme, una metàfora vital sobre "el moviment de les plantes quan busquen llum, aigua o fugen d'alguna cosa que les molesta”. Emprant majoritàriament la cera en les seves obres, Garolera s'inspira en la naturalesa i les vivències personals per fer volar la creativitat.

APUNTS
Defineix-te: Culturalment inquieta i sensible
Un llibre: 'Memorias de Adriano', de Marguerite Yourcenar
Una pel·lícula: Blade Runner (de Ridley Scott, 1982)
Un viatge: Tinc ganes d'anar a la Xina i l'Argentina
Un repte: Seguir treballant i creant amb l'art
Un somni: Justícia social