Nil Bofill, iniciativa i talent

L'actor ha estat dos anys i mig de gira per Espanya amb el musical "Els Miserables"

  • Laia Mulà // Foto: Daniel Ferrer
  • Dimecres, 15 Novembre 2017 16:02

Perfils 2017, perfils-Nil Bofill

 Amb només 24 anys el mataroní Nil Bofill ja té una bona llista de vivències i experiències a la butxaca: una gira per Espanya, un musical per infants a Catalunya o una final del programa Oh Happy Day de TV3, són algunes de les seves experiències en el sector. Inquiet i polifacètic, és un jove artista de teatre musical que sempre busca nous camins per descobrir.

La seva trajectòria va començar treballant al Club Super3 i després va participar en la gira escolar amb el muntatge Hansel i Gretel. El toc de gràcia va venir en entrar a la gran producció Els Miserables, el seu musical de referència i pel qual va escollir i formar-se en aquesta professió. Entrar a formar part de l'equip d'aquest reconegut musical el va fer deixar l'Institut del Teatre de Barcelona, on només va arribar a estudiar el primer curs de teatre musical.

Després de dos anys i mig de gira per Espanya amb Els Miserables, en tornar a Barcelona va apostar per un altre dels musicals de referència: Rent. En aquesta ocasió, però, amb cinc companys van optar per agafar la batuta i fundar una productora anomenada 'No day but today', la qual va comprar els drets de Rent. “Des d'un inici ens vam proposar portar apostes arriscades i poc comuns a Catalunya”, afirma. Amb en Nil com a protagonista, van representar aquest espectacle en català al barri del Poble Nou.

Una altra de les experiències que recorda amb un gran somriure és la participació en el programa musical de TV3 per excel·lència: l'Oh Happy Day 2015. Com a membre dels Jarks, en Nil va arribar a la final del programa i, tot i que no van guanyar, té clar que “arribar a la final va ser un gran premi i que l'experiència en pantalla va ser una bomba”. Damunt l'escenari en Nil es defineix com “un conductor de l'art cap al públic” i es nota amb facilitat que és un autèntic apassionat d'aquesta professió.

“Arribar a la final d'Oh Happy Day va ser un gran premi"

Apostant per la salut
Des de fa poc és entrenador personal i ha impulsat un projecte que suposa un petit parèntesi temporal a la seva carrera. L'ha anomenat 'Nil Fit' i es tracta “d'un nou concepte de personal trainer on cadascú decideix els seus límits”. Nil Fit s'adapta a les necessitats de cadascú i va adreçat tant a aquells que no els agrada massa l'esport, com als que fan una mica o molt esport setmanalment, afirma. Ofereix entrenament individual o en grup, orientació per canviar els hàbits alimentaris, i molt més.

APUNTS
Defineix-te: Inquiet, optimista i sempre m'agrada conèixer gent nova
Una pel·lícula: 'Peter Pan' i totes les de Mister Bean
Un llibre: Els de Dan Brown
Un viatge: Al Nepal
Un somni: Aconseguir les coses que em proposo
Un musical: El Rei Lleó