Carla Móra, enamorada del swing

És codirectora i cofundadora de l'escola Swing Maresme, a més de ballarina i cantant

  • Laia Mulà // Foto: cedida
  • Dijous, 31 Agost 2017 10:42

Carla Mora

“El swing és alegria, visceralitat, improvisació i una manera d'anar per la vida, és un ball molt social i humà en un ambient fresc i divertit”. Així és com defineix la Carla Móra aquesta disciplina artística que va descobrir fa només deu anys i que des del primer moment la va enamorar. Tot i haver ballat una gran varietat d'estils des de ben petita, conèixer el swing li va obrir un nou horitzó. Té clar que és un tipus de ball molt divertit i amb un vessant social que el fa ser més especial. Per a ella, el swing "és com l'amor perquè no és tangible ni es pot tocar", opina.

Va créixer a Arenys, on la seva mare tenia una escola de dansa i música i ella n'era alumna. “He ballat pràcticament tota la vida i per a mi és una cosa molt natural, he crescut amb la dansa”, reconeix. “Vaig estudiar dansa clàssica, contemporània, claqué i cant”, afirma, i afegeix que va veure per primer cop algú ballant swing durant la inauguració del local de la seva companyia artística. Aquesta, anomenada companyia Divinas, està formada per la Carla i dues joves més i es caracteritza per oferir espectacles inspirats en la primera meitat del segle XX que combinen ball, cant i teatre.

Gràcies als espectacles que porten a terme amb la companyia Divinas i a l'obertura de l'escola Swing Maresme pot compaginar les seves dues grans passions: el swing i el teatre musical. Amb la companyia estan creant un nou projecte que pretenen estrenar al gener de l'any vinent i que confessa que viu amb moltes ganes i emoció perquè pujar a l'escenari la fa sentir “lliure i feliç”. Fins ara explica que han fet espectacles de “música retro” i ara es plantegen un repte: passar a la música dels 80.

Swing Maresme va aixecar persianes el març del 2017 i des de llavors molts mataronins i maresmencs s'apunten a la febre d'aquest tipus de ball tan popular. Gràcies al suport del TecnoCampus, explica, van trobar un espai físic on obrir l'escola a Mataró.

“Vaig voler portar aquest ball al Maresme"

D'alumna a professora
Després de dos anys assistint a classes de swing la Carla va passar a ser ajudant del professor i, finalment, professora titular. “Vaig voler portar aquest ball al Maresme i he anat fent projectes fins a arribar a obrir l'escola Swing Maresme”, explica la Carla. Ara codirigeix l'escola amb el seu company, en Jordi Anglada, i hi ensenya lindy hop i solo jazz, un tipus de swing individual. De moment s'hi pot aprendre lindy hop, blues, balboa, solo jazz i teatre musical, entre altres.

APUNTS
Defineix-te: Honesta, amb ganes d'estar en contacte amb les persones, inquieta, creativa i despistada
Un llibre: 'La societat literària i de pastís de pela de patata de Guernsey'
Un somni: Que el món fos més ecologista
Un ballarí: Ksenia Parkhatskaya