Jordi Tarragó, empenta independentista

El coordinador de l'ANC de Mataró, a només unes setmanes de l'11 de setembre i l'1 d'octubre

  • Laia Mulà // Foto: Daniel Ferrer
  • Dijous, 24 Agost 2017 16:11

Perfils 2017, perfils- Jordi

Coordinar una organització com l'ANC de Mataró no és una tasca senzilla, però en Jordi Tarragó la posa en pràctica amb passió i entrega. És metge i treballa com a tècnic de salut pública a l'Ajuntament de Terrassa però des de fa quatre anys dedica gran part del seu temps lliure a l'Assemblea Nacional de Catalunya (ANC) de Mataró.

Ara ja fa més de dos anys que va acceptar ser el coordinador d'aquesta organització que a la ciutat compta amb més de 1.000 membres. Tot i que no era dels més veterans, “m'ho van proposar i no vaig poder dir que no”, reconeix. Té clar que la seva tasca és la d'organitzar i coordinar els diversos actes i activitats de l'ANC de Mataró però que aquest “és sempre un treball en equip”.

L'ANC de Mataró es va constituir abans que la nacional sota el nom 'Mataró per la independència', relata en Jordi. “La nostra tasca principal a la ciutat és la de promoure accions per afavorir la independència i el dret a l'autodeterminació”, afirma. En general, l'ANC de Mataró es proposa adaptar el pla general de l'ANC a la ciutat.

Actualment l'ANC de Mataró se centra en dues branques de treball principals: els projectes per a l'11 de setembre i la preparació del referèndum de l'1 d'octubre. De cara al més imminent, l'11-S, explica el què estan fent des de l'ANC a Mataró: “Treballem per oferir transport en autobusos cap a Barcelona pels mataronins, venem samarretes i intentem difondre el màxim d'informació”. Afirma, però, que aquest any no han organitzat actes propis a Mataró per aquesta data perquè l'11 de setembre “cau en un moment difícil” en ser tan proper al Referèndum.

En Jordi recorda amb emoció totes les vegades que aquells que defensen el dret a l'autodeterminació o l'independentisme s'han mobilitzat el dia 11 de setembre per una causa en comú. La ciutadania s'hi implica any rere any “perquè té ganes que surti bé, perquè hi creu”, defensa.

“A partir de la segona quinzena de setembre serà el moment d'impulsar la campanya del Sí pel Referèndum de l'1 d'octubre”

La campanya del Sí
La campanya de l'ANC es basarà en “accions pròpies convidant a entitats que defensen el Sí” i també impulsaran taules informatives. En Jordi es considera un afortunat “per poder viure el moment que tant temps hem esperat” i viu amb esperança els diversos esdeveniments que s'acosten de cara als pròxims mesos.

APUNTS
Defineix-te: Lluitador i afortunat.
Un llibre: 'Estiu pròdig' de Bàrbara Kingsoliver
Una pel·lícula: 'Capitán fantástico', dirigida per M. Ross
Un viatge: A la Catalunya Nord amb la família.
Un repte: Que ens puguem governar i decidir per nosaltres mateixos.