Maria Lamata fusionant estils musicals

Cantant, compositora, dona i del Maresme: així es defineix la músic i pedagoga musical

  • Laia Mulà // Foto: Daniel Ferrer
  • Divendres, 05 Maig 2017 00:00

Perfils 2017, perfils-maria lamata

 “Compondre és la meva manera de fer”, confessa Maria Lamata. La jove cantant de 25 anys d’Òrrius presenta aquest divendres dia 5 de maig el seu primer disc. Amb una profunda passió per la música i plena d’energia i caràcter, la Maria presenta a la Sala Clap ‘Ets un desastre’, un àlbum original "que vol deixar clar que no som perfectes ni cal que ho siguem”.

El disc és “fresc, amè i divertit” i se centra principalment en dos temes: la introspecció en els sentiments propis i l’amor en un concepte molt ampli, humà i inclús eròtic. “Quan escolto música sovint em trobo amb què hi ha moltes cançons que parlen de l’amor des d’un punt de vista frívol, un t’estimo lleuger”, rebutja la Maria, que explica que 'Ets un desastre' conté dues cançons d'amor.

Amb influències del jazz, el funk i el pop anglès la compositora cerca un so propi que “no es pot classificar en cap estil concret” i s’envolta d’una banda de 8 músics magnífics. “Quan li dius a algú de participar en un projecte tan personal, no només compta el músic, sinó que compta més la persona que hi ha al darrere” i afegeix que els membres de la banda són bons amics que li han donat molt suport. L'únic hàndicap, admet Lamata, és que fer concerts amb una banda tan gran és difícil.  

La seva versatilitat com a músic i cantant l’han portat a participar en una llista llarga de projectes com a músic de jazz i bossa nova. La Maria desborda energia i ganes de fer música però admet que té pànic a mirar al futur i per això prefereix no planejar les coses. “Tinc un sentiment d’optimisme envers allò que vindrà però no sóc del tipus de persones que es determina per unes fites” explica, sinó que “intento fer les coses bé cada dia perquè en un futur vagi bé”.

“Em vaig formar mentre treballava en el mateix àmbit de la pedagogia ensenyant a nens i a "no tan nens"

L'ofici d'ensenyar música
La Maria també és pedagoga musical i treballa fent classes de música des dels 19 anys. Es va formar a l’ESMUC en l’àmbit de pedagogia del cant i confessa que ha tingut la sort de poder-se formar “mentre treballava en el mateix àmbit de la pedagogia” ensenyant a nens i a "no tan nens", explica. És professora de l’Escola Municipal de Música de Mataró (EMMM) de flauta travessera, cant, llenguatge musical i harmonia i, a més, dirigeix algunes corals de l’escola.

APUNTS
Defineix-te: Propera, optimista i ferma
Un llibre: ‘La insuportable lleugeresa de l’ésser’, Milan Kundera
Una pel·lícula: 'La vida secreta de las palabras’
Un viatge: a París
Un músic: Amy Winehouse
Un somni: Fer un segon disc