Bernat Muñoz, l'as de la pilota

Bernat Muñoz és el capità del primer equip del club Juventut Handbol Mataró

  • Laia Mulà // Foto: Daniel Ferrer
  • Divendres, 21 abril 2017 00:00

Perfils 2017, perfils-bernat muñoz

Després d’una dècada de jugar al Club Joventut d’Handbol Mataró, en Bernat Muñoz és un dels jugadors més destacats de l’equip, del qual en parla amb molt orgull. Ha jugat majoritàriament d’extrem i lateral dret i la seva veterania dins l’equip l’ha portat a ser-ne el capità amb només 25 anys. Ser el capità comporta una responsabilitat que en Bernat té molt clara: servir d’exemple pels jugadors més joves. A més, destaca que sovint intenta “tirar del carro tant dins com fora de la pista” i estar pendent de si “algú necessita ajuda”, qualitats que un bon capità té molt presents.

“L’handbol és el meu principal hobby i un element molt important” del dia a dia, confessa en Bernat Muñoz. Quan només era un nen va escollir aquest esport i d’ençà d’això, “ha estat molt present a la família”.

L’esforç, el treball en equip i la humilitat són valors que, segons explica en Bernat, van implícits en aquest esport. A més, treballa com a entrenador d’infants i joves amb discapacitat i té clar que “el que t’aporten és igual o molt més que el que tu pots aportar”. Comenta que el projecte suposa un repte molt engrescador: “la inclusió de tothom en aquest esport i en qualsevol àmbit”.

Malgrat haver rebut en nombroses ocasions ofertes per jugar en altres equips, Muñoz té una gran estima al seu club. “Durant molts anys, i encara passa ara, diversos equips temptegen la possibilitat que vagis a jugar amb ells”, confessa el jove. De moment es centra en l'objectiu de l'equip per a aquesta temporada: “mantenir la categoria i poder seguir jugant l’any que ve a primera lliga”. Es juguen la permanència en els tres partits de les pròximes setmanes i admet que "estem en una zona complicada".

“Mantenir la categoria i poder seguir jugant l’any que ve a primera estatal”

Una temporada difícil
Els canvis que ha viscut el primer equip respecte de la temporada passada han portat a tenir certes dificultats per mantenir-se al nivell d’altres temporades. Les causes, segons explica l’actual capità de l’equip, són la marxa d’alguns dels jugadors més veterans i el canvi d’equip tècnic que ha viscut l'equip de Muñoz. Tot i això, té clar que “és una lliga molt complicada i igualada” i es mostra optimista a poder fer un bon paper fins a final de temporada.

APUNTS
Defineix-te: apassionat, treballador, responsable i molt compromès
Un llibre: ‘L’assassí que va somiar amb un lloc al cel’, de Jonas Jonasson
Un jugador d’handbol: Nikola Karabatic
Un viatge: al Sàhara
Un repte: la inclusió de tothom a qualsevol àmbit