Mònica Torralba, pinzellades d'emoció

És dissenyadora gràfica i l'autora del cartell de la Setmana Santa d'enguany.

  • Mireia Biel // Foto: Daniel Ferrer
  • Dijous, 23 Març 2017 11:19

 Perfils 2017, perfils-monica torralba"Vaig passar d'una màquina de cosir al món de les arts gràfiques". És Mònica Torralba, dissenyadora gràfica maresmenca i autora del cartell de la Setmana Santa d'enguany. Una artista per descobrir que amaga un univers únic d'il·lustracions digitals, disseny, dibuix i pintura.  

“De petita ja dibuixava sempre”, recorda Torralba i, ara confessa que “sempre porto un bloc de notes i un llapis a la bossa perquè a qualsevol racó i a qualsevol hora”, dibuixa. L’art no l’ha abandonada mai. Malgrat que durant una etapa de la seva vida va deixar de banda els pinzells i les pintures tradicionals, Torralba va seguir il·lustrant digitalment i ara ha recuperat el gust per la pintura “de sempre”, tot i que el món digital i les seves infinites possibilitats la captiven especialment.

Sigui com sigui, “l’emoció de transmetre els teus sentiments a les mans i deixar que tot flueixi” és el que més m’atrau de l’art, de la pintura i del disseny en general, reconeix l’artista, que té un taulell que l’ajuda a inspirar-se on hi col·loca “antics dibuixos, retrats” que la reconforten.

La música i els retrats són temes recurrents en la seva obra, que enguany ha rebut un encàrrec especial: el Cartell de Setmana Santa, que per primer cop s’ha il·lustrat a través d’un disseny i no d’una fotografia: “Vaig ser l’autora dels cartells de la processó de Dijous Sant i del 30è aniversari de la Setmana Santa a la ciutat i em van encarregar el projecte, que va ser un repte, però que crec que és un reflex del que és aquesta celebració a la ciutat”. Per què? Torralba és clara: “Volia exemplificar el dolor i la passió que senten els que ho viuen i deixar caure els elements que així ho demostren”.

“L'important és sempre transmetre la passió i l'entusiasme de la situació"

Entusiasme
Com ha fet en el cartell de la Setmana Santa, l'important és "transmetre la passió i l'entusiasme". Quelcom que Torralba està fent ara en la nova etapa en què està immersa i en la qual està "captivada amb l'aquarel·la i la il·lustració digital", tècniques innovadores.

APUNTS
Defineix-te: Extrovertida, inquieta, amant de la música i l’art
Un llibre: 'La sombra del viento' de Carlos Ruiz Zafón
Una pel·lícula: 'En busca de la felicidad' de G. Muccino
Un viatge: Nova York
Un pintor: Joaquin Sorolla
Un repte: Un projecte editorial