Yolanda Moreno, més que concerts

Yolanda Moreno, és la responsable del certamen Músiques Tranquil·les

  • Mireia Biel // Foto: Daniel Ferrer
  • Divendres, 27 Gener 2017 00:00

Perfils 2014/2015, perfils-yolanda morenoPassar d’organitzar concerts per a la gent, a organitzar concerts amb la gent. Aquest és l'objectiu del renovat cicle del Músiques Tranquil·les que al capdavant hi troba a Yolanda Moreno.

Ella es troba actualment estudiant Producció Musical a l’ESMUC a Barcelona i, en conseqüència, rodejada de grans promeses de la música al nostre país. Com fusionar els dos mons? El Músiques Tranquil·les era l’escenari ideal per a fer-ho i més encara tenint en compte que el cicle volia reinventar-se: “S’havia de replantejar el sentit del festival i la seva estructura i vam apostar perquè la programació fos la punta de l’iceberg i que el públic esdevingués un agent participatiu que prengués decisions”.

Per això, a través d’una comunitat creada digitalment i oberta a tothom, s’ha confeccionat una primera part del cicle, que durarà tot l'any, però que s'inicia amb un cartell amb tres concerts que el mateix públic va proposar. Però més enllà d’això, “volem que la gent participi, descobrir els seus gustos, que se sentin part del projecte”, explica Moreno. Des dels músics fins a les tapes que se serveixen, tot es posa a debat.

Moreno coneix bé el festival, nascut ara fa 12 anys.  "Jo m'hi vaig implicar fa deu anys, quan vaig entrar a fer-ne la comunicació mentre formava part de la franquícia que PostalFree tenia a Mataró", recorda Moreno. Una coincidència afortunada que va durar fins al 2010, quan Moreno va traslladar-se al Brasil per un projecte personal i no ha retrobat el seu festival predilecte fins a aquesta nova edició.

Una nova edició, l'objectiu de la qual no és un altre que el d’apropar la música. En un món de canvi, potser el Músiques Tranquil·les és un racó on seguir descobrint nous talents i on seguir-se emocionant.

“El Casal l'Aliança es converteix en un espai de concerts i debat sobre música"

Dues cites pendents
El primer dijous de cada mes durant tot l'any, el Casal de l'Aliança es converteix en un espai de concerts i debat sobre la música amb el cicle Músiques Tranquil·les. Al gener va ser el torn de Pedro Javier González, dijous vinent actuarà Après Minuit i fins al moment se sap que al cicle hi participarà també la cantat maresmenca Judit Neddermann amb un concert el primer dijous del mes de març.

APUNTS
Defineix-te: Molt optimista, alegre i exigent
Un llibre: 'Dios vuelve en una Harley' de Joan Brady
Una pel·lícula: 'El planeta libre' de Coline Serreau
Un viatge: El Brasil
Un referent: Jordi Rodríguez
Un repte: Anar a viure a la muntanya