Missatgers reials, màgia a flor de pell

La missatgera reial del rei Melcior ha visitat Mataró per primer cop.

  • Mireia Biel // Foto: Anna Aluart
  • Dijous, 05 Gener 2017 00:00

Perfils 2014/2015, perfils-patgesa reialLa il·lusió, la màgia i els nervis són tres paraules que defineixen a la perfecció el sentiment dels més petits i d'alguns que ja no ho són tant. L'arribada, cada any,  dels Reis Mags, és tot un esdeveniment.

El passat dissabte dia 31 de desembre, el llaüt Sant Ramon va arribar al Port de Mataró amb els Missatgers Reials a bord. Centenars de nens i nenes i les seves famílies els esperaven, com cada any, per començar a viure la setmana més màgica de l’any. “És meravellós arribar a una ciutat i que tanta gent t’estigui esperant”, explica la missatgera del Rei Blanc, Melcior. I més encara si el viatge des de l’Orient és llarg: “Hem creuat deserts i muntanyes nevades, travessat ciutats i passat moltes hores navegant fins arribar a Mataró, on avançarem feina perquè els Reis Mags puguin repartir els regals als nens i nenes de la ciutat la nit del 5 de gener”.

Però perquè això pugui passar, han distribuït tots els missatgers per la ciutat i passen hores recollint i ordenant les cartes dels infants “que vénen plenes de desitjos”. “És fascinant veure la il·lusió dels nens als seus ulls quan et donen la seva carta i et sents amb el compromís de fer tot el possible per fer-ho realitat”, remarca la missatgera de Melcior. La patrulla canina o Lady Bug són estrelles aquest Nadal, tot i que “també hi ha qui demana coses menys materials com un germanet o una mascota”.

La missatgera reial ha vingut per primera vegada a Mataró. De fet, és el primer cop que els Reis Mags de l’Orient envien una dona com a emissària a la ciutat. “És tot un privilegi”, explica, que considera que “per mi és un honor que m’hagin escollit, però crec que ha de servir per explicar a totes les nenes que poden somiar en convertir-se en tot allò que elles vulguin”.