Raquel González, el somni olímpic

L'atleta ha participat en els seus primers Jocs Olímpics

  • Mireia Biel // Foto: Daniel Ferrer
  • Dimecres, 31 Agost 2016 16:08

Perfils 2014/2015, perfils -Raquel Gonzalez

Acaba de tornar de l'Olimp dels esportistes. Raquel González ha debutat en els seus primers Jocs Olímpics a Rio de Janeiro. Malgrat que no ha assolit el resultat que buscava en els 20 quilòmetres marxa, la mataronina recupera ara forces per encarar una nova temporada per arribar encara més lluny. Encara assimilant l'experiència, descobrim el seu secret per seguir creixent: gaudir-ho.

Tot va començar en una classe d’Educació Física a l’escola Freta. “Vam provar molts esports, un d’ells l’atletisme”, explica González, a qui van proposar de començar a practicar-lo a l’escola, fins als quinze anys que ja va fer el salt al Centre d’Alt Rendiment de Sant Cugat del Vallès, on entrena des d’aleshores, és a dir, des de fa gairebé 12 anys. Allà va començar una carrera plena d’èxits que ha compaginat amb els estudis, però que cada cop més li ha exigit una implicació més gran per a dedicar-s’hi professionalment: "La inversió de temps que s'ha de fer és molt gran, però mentre els resultats acompanyen, és satisfactori el sacrifici de l'entrenament".

“Per a ser esportista d’alt rendiment, cal ser-ho les 24 hores del dia”, afirma González, que segueix una rutina dia a dia que l’ha portat a assolir grans resultats en l’àmbit nacional, europeu i mundial. Dos entrenaments al dia, alimentació controlada, sessions de fisioteràpia i estudis són els elements que conformen els horaris de González.
Què aporta, però, tot aquest sacrifici? González ho té molt clar: “El gran retorn de l’esport és fer-te ric en emocions”. “Les sensacions d’un esportista són úniques i tenen a veure amb uns nivells d’exigència altíssims, amb un compromís enorme amb tu mateix i amb la capacitat de superar-te dia a dia”, relata González, que se sent privilegiada de poder-ho viure: “Si tornés a néixer, ho tornaria a fer”.

“Viure uns Jocs Olímpics és una experiència inoblidable”

El cim de l'esport
Arribava a Rio en molt bona forma, després d’aconseguir 2 rècords d’Espanya, però el cos li va jugar una mala passada i va estar malalta just abans de competir. “Ha estat dur”, reconeix González, que després d’assolir la vintena posició, assegura que ha tornat a casa “amb un sabor agredolç, malgrat que l’experiència olímpica ha estat inoblidable”. 

APUNTS
Defineix-te: Exigent, perfeccionista, inquieta
Un llibre: 'L'Alquimista' de Paulo Coelho
Una pel·lícula: 'Eduardo Manostijeras' de Tim Burton
Un viatge: Les illes Seychelles
Un esportista: Rafa Nadal
Un somni: Me'l guardo per quan el pugui complir