Mia Llauder, art de fang

És ceramista professional

  • Mireia Biel // Foto: Daniel Ferrer
  • Divendres, 01 Juliol 2016 00:00

Perfils 2014/2015, perfils -Mia Llauder

Del fang a una peça artística que amaga una història i un significat. De la pedagogia a la creació. Del gust per la ceràmica, a l'amor per expressar-s'hi. Aquest és el camí que ha seguit la ceramista professional Mia Llauder, al costat del  també artista Joan Serra.
Tot va començar fa més de vint anys, quan juntament amb en Joan Serra van crear l’escola-taller ‘Ixio’, just damunt del Mundial, que després es va traslladar al carrer Lepanto i que actualment es troba a Argentona. La ceràmica els va captivar i des d’aleshores no han pogut deixar de crear. Ara, amb la Fira Internacional de Ceràmica Argillà Argentona, tots dos inauguren exposició, Serra a la Casa Gòtica i Llauder al Museu del Càntir.

“Totes dues exposicions sorprendran”, comenta Llauder, que creu que sobretot per aquells acostumats a la seva vessant vinculada a l’escola les mostres seran “un descobriment”. “En Joan sorprendrà per la seva manera de treballar al fang, centrada en la temperatura del forn, que li proporciona formes que no ha buscat i que el porten a un procés de creació molt ric”, explica Llauder, que quan es refereix a la seva mostra en destaca “les formes, els colors i el fil conductor”. Per a ella, “les peces que s’exposaran m’han servit per fer retrats que m’han ajudat a obrir-me en canal i a demanar als meus amics que també aportin quelcom de significat”.

Però, per què la ceràmica? “Per la ductilitat d’aquest material”, diu convençuda Llauder. “Què hi ha que no puguis fer amb ceràmica? Res”. Des d’un plat a una figura abstracta, simplement “cal que agafis un tros de fang i el mollegis com tu vulguis, des de la forma, passant pel color i la textura”, afirma. És, senzillament, “una font inacabable d’investigació, de joc i d’expressió”.

"Creiem que l'exposició, que es podrà veure fins al 18 de setembre,
sorprendrà a més d'un"

'Retrats' i 'Protopeces'
Ambdós artistes han passat la setmana muntant 'Retrats' de Mia Llauder i 'Protopeces' de Joan Serra, les dues exposicions que s'inauguren aquest divendres 1 de juliol a les sis de la tarda i que es podran veure al Museu del Càntir i a la Casa Gòtica d'Argentona, respectivament, fins al 18 de setembre.

APUNTS
Defineix-te: Sóc com la nit i el dia
Un llibre: 'L'or blanc' d'Emund de Waal
Una pel·lícula: 'Gato blanco, gato negro' d'E. Kusturica
Un viatge: La Xina
Un ceramista: Ryoji Koie
Un somni: No perdre mai les ganes de crear