Judit Lorien, talent prometedor

Judit Lorien és cantant del grup 'Lorien'

  • Mireia Biel // Foto: Daniel Ferrer
  • Dimecres, 22 Juny 2016 10:04

Perfils 2014/2015, perfils -Judit Lorien Una veu cuidada, pausada, però potent i elèctrica. És Judit Lorien, una cantautora mataronina que amb només vint anys ja ha format el grup 'Lorien' i que promet convertir-se en una ambaixadora de la ciutat.

“Des que tinc raó de ser que vull fer música”, recorda Lorien, que als 5 anys va començar a demanar als seus pares que l’apuntessin a classes de piano. Les lliçons la van fer créixer al costat de la música, fins que als 13 o 14 anys, va cobrir una vacant en un grup de combo de l’escola de música on estudiava. “Després, tot va anar rodat perquè vaig començar a anar pel meu compte i, de mica en mica, em van anar sortint concerts a quatre bars de Mataró en els quals vaig tocar versions”, explica.

Ara, amb només 20 anys, ja en fa un que va gravar la seva primera maqueta amb quatre cançons pròpies, escrites i composades per ella mateixa. “Són quatre temes de ritme suau i que podríem catalogar dins del folk”, remarca Lorien. Ho explica setmanes abans de tornar a entrar a l’estudi amb el grup per gravar el que serà el seu primer treball d’estudi i que podria veure la llum a principis d’aquesta tardor.

Serà, com ella mateixa assegura, “un disc de veritat”, atrevit també, perquè s’endinsa en el món de l’indie-rock amb lletres introspectives que la mateixa Lorien ha escrit: “Depèn molt del meu estat d’ànim, però la música m’ajuda a expressar sentiments i emocions als que no podria posar paraules”.

La música és un univers que comparteix amb les matemàtiques, carrera que cursa. Què tenen en comú dos móns tan oposats? “Tenen moltes més coses en comú del que ens pensem perquè la manera de pensar és similar i l’harmonia, per exemple, és present en totes dues disciplines”. Números i notes en una ment talentosa amb un futur molt prometedor.

"Tenim moltes ganes d'entrar a l'estudi perquè creiem que en pot sortir un treball amb molta força"

Camí per córrer
Ha passat pel Vermut Sonat, entre altres, i actuarà a la Sala Bikini de Barcelona aquest juliol i a Vic amb el seu grup 'Lorien'. La seva veu delicada inundarà unes melodies d'indie rock que veuran la llum a la tardor. "Tenim moltes ganes d'entrar a l'estudi perquè creiem que en pot sortir un treball amb molta força", preveu la cantant.

APUNTS
Defineix-te: Tranquil·la, però nerviosa i exigent
Un llibre: 'El nom del vent' de Patrick Rothfuss
Una pel·lícula: 'Malditos Bastardos' de Tarantino
Un viatge: Tinc pendent anar al Nepal
Un músic: Freddie Mercury
Un somni: Viure de la música