Juanma Chacón, punys de ferro

Juanma Chacón és boxejador de boxa tailandesa, coneguda com a Muay Thai

  • Mireia Biel // Anna Aluart
  • Dijous, 10 Març 2016 10:36

Perfils 2014/2015, perfils -Juanma Chacón

Juan Manuel Chacón, més popularment conegut com a Juanma Chacón. Un joc de paraules molt adient per a un boxejador de categoria i amb classe com ell. Fa 11 anys que està en combat, després que el seu germà li ho proposés per les seves bones qualitats físiques. El que primer era una afició es va acabar convertint en la seva vida i des d’aleshores, “fa anys que em pego amb la gent”, bromeja.

Chacón es pregunta què faria sense la boxa, sense el Muay Thai: “No m’imagino fent una altra cosa”, afirma. Ho defineix com un estil de vida, “com una droga a la que t’enganxes i no pots deixar”. I ho diu amb fonament, ja que l’any passat va decidir retirar-se, prendre’s un descans, però ja està preparant el seu retorn “perquè tenia la necessitat de tornar”.
Per tant, el pròxim mes de maig el campió Juanma Chacón entrarà de nou en combat a la Vall d’Hebron. I de ben segur que generarà expectatives, perquè el boxejador porta a l’esquena dos títols mundials, un d’europeu, a més a més de campionats d’Espanya i de Catalunya.

Tot un mite que, malauradament, per a molts és desconegut. “La boxa i disciplines com el Muay Thai són molt poc populars a Espanya”, reconeix Chacón, que considera que “manca el suport televisiu i d’altres mitjans de comunicació”, que sovint els arraconen perquè no veuen amb bons ulls aquest esport.

Un esport que, d’altra banda, molts consideren antiesportiu. La contradicció és evident, i per Chacón, no hi ajuda que “sigui una espècie de tabú”. “Ens peguem, és cert, però només durant els tres minuts que dura cadascun dels tres assalts d'un combat”, assegura, i hi tenen a veure qüestions com la tècnica o l’estratègia. Sempre, però, amb la victòria com a objectiu.

“La boxa ajuda alguns joves a sortir dels problemes dels carrers"

Una sortida
La disciplina, la constància i la perseverança són indispensables per a convertir-se en un bon boxejador. "És un esport que et reclama control en el menjar i molta concentració en els entrenaments", explica Chacón, que també confia en la boxa com "una sortida als problemes dels carrers amb què alguns joves es troben".

APUNTS
Defineix-te: Desconegut
Un llibre: 'El guerrero de la luz' de Paulo Coelho
Una pel·lícula: 'El libro de Eli' dels germans Hughes
Un viatge: Iran, Turquia o Argentina
Un boxejador: Ramon Dekkers
Un somni: Em desperto cada dia amb un somni diferent