Emília Lloveras, d'artesania i joies

Emilia Lloveras és dissenyadora de joies i propietària d'Emmmi Joies

  • Mireia Biel // Anna Aluart
  • Dijous, 03 Març 2016 11:19

Perfils 2014/2015, perfils -Emilia Lloveras

Formem part d’un món que viu de pressa, d’una societat que ho vol tot per abans-d’ahir. Però encara hi ha qui creu en l’artesania, en les coses cuinades a foc lent, en allò pensat i elaborat amb precisió i significat. Una filosofia que practica Emilia Lloveras, dissenyadora de joies que s’ha emmirallat en els oficis artesans tradicionals per elaborar col·leccions d’or i plata amb les pròpies mans, donant-los forma per convertir-los en peces úniques preparades per a ser testimonis de grans històries.

“Dissenyar i crear joies és una feina purament artesana”, explica Lloveras, que va entrar a l’escola Massana de Barcelona a estudiar Art i Disseny i es va enamorar de les joies. “Encaixen amb la meva personalitat, es tracta d’una feina minuciosa, tranquil·la i feta amb coses petites”, remarca aquesta jove que ja fa cinc anys que va obrir el seu propi taller-botiga, Emmmi Joies. Primer es va instal·lar al Carrer Cuba, on s'hi va passar més de tres anys i mig i ara ja en fa un i mig que va obrir un racó al Carrer Sant Benet, on ha creat un univers de regals i detalls.

El procés és lent i laboriós. Lloveras explica que “tot comença amb una idea que plasmes en un dibuix que esdevindrà un collaret, una polsera, un anell o unes arracades”. És en el moment del disseny que cal decidir quina tècnica s’utilitzarà, sigui mitjançant el làser o la taula de joieria i totes les eines. Per a Lloveras, el millor d’aquesta feina és treballar com ho poden fer en altres oficis com el de fuster o forner, “amb les mans”, ja que per a ella, “és apassionant tancar el cercle i no formar part d’una cadena, és a dir, tenir una idea i convertir-la en realitat amb les pròpies mans, sense deixar-se cap pas entremig”. Tot amb l’objectiu que la gent pugui dir: “Et regalo això i ho he fet pensant exclusivament en tu”.  

“Fem joies inspirades en persones i d'altres dissenyades a mida i plenes de significat"

Formes, colors i combinacions
L’esperit juvenil i els dissenys informals de Lloveras l’han portat a crear col·leccions “inspirades en tipus de persones” que poden captivar per les seves formes, colors i combinacions. Però Lloveras també va guardar un racó per fer néixer joies plenes de significat, com les aliances o la col·lecció Kids, que captura les idees dels nens.

APUNTS
Defineix-te: Introvertida
Una pel·lícula: 'Amélie' de Jean-Pierre Jeunet
Un viatge: Les illes balears
Un artista: Mark Rothko
Una joia: Les arracades
Un repte: Tirar el projecte endavant