Marc Sans, crear amb el gust

Marc Sans és el guanyador del 'Mataró Va de Tapes' i propietari de La Selva Cafè

  • Mireia Biel // Anna Aluart
  • Dijous, 28 Gener 2016 11:05

Perfils 2014/2015, perfils -Marc Sans

Els petits detalls marquen la diferència en el món de l’hostaleria. La Selva Cafè coneix bé el que això significa i per aquest motiu té en compte des de la matèria primera amb què tot s’elabora fins al tracte i el servei. Marc Sans n’és al capdavant i la mostra d’aquesta cura cap als clients és el premi a la millor tapa al concurs ‘Mataró Va de Tapes’, que l’ha catapultat cap a la semifinal catalana, on podrà cuinar al costat de noms destacats d’arreu del territori.

“El Mataró Va de Tapes és una iniciativa per donar a conèixer els locals i propostes que ofereix la ciutat en l’àmbit gastronòmic”, explica Sans. Partint de la seva especialitat, els vermutets, Sans va crear una tapa “amb significat” a partir “d’un sofregit de tomàquet natural de quilòmetre zero amb un fumet de peix de roca i hi vaig posar una capa de patata a sobre, bullida amb aigua de mar i amb una textura espumosa, acompanyat d’un pa de cervesa negra i unes escopinyes arrebossades i fregides”. Una idea que va estar setmanes elaborant, “provant per anar més enllà i elaborar una tapa que tingués una història al darrere”, per crear amb el gust i sorprendre.
La tapa transportava al passat d’aquest local emblemàtic, un antic mercat de peixaters i buscava l’harmonia amb els gustos propis dels productes que proporciona el nostre entorn, "ric i divers".

Aquest compromís amb la ciutat, tanmateix, per a ell va més enllà. El Cafè La Selva comparteix espai amb la botiga Grup Tercer Món de comerç just. La filosofia del negoci de Sans rau aquí, en la voluntat d’influir i incentivar “el consum d’aquest tipus de productes” entre els seus clients, com el sucre o els cafès que ells serveixen. Tot pensat, fins al darrer detall, perquè prengui significat i segueixi tenint vida pròpia.

“El sector s'està animant, en part gràcies a propostes de qualitat que s'han establert a la ciutat"

Mataró, capital gastronòmica
Sans forma part del Gremi d’Hostaleria del Maresme. “La junta la formem gent del sector, que coneixem les mancances i podem actuar en conseqüència”. Sans es mostra optimista davant l'aposta clara d’alguns professionals “d'obrir restaurants amb propostes de qualitat”. Un pas per “aconseguir la capitalitat gastronòmica de Mataró a la seva zona”.

APUNTS
Defineix-te: Malalt de l'hostaleria
Un llibre: Qualsevol de receptes
Una pel·lícula: 'Gran Torino' de Clint Eastwood
Un viatge: Japó
Un cuiner: La meva àvia i Carme Ruscalleda
Un somni: Tirar endavant el projecte