Leslie Pericot, molt més que idiomes

Directora de l’EOI Maresme

  • Mireia Biel // Anna Aluart
  • Dimecres, 21 Octubre 2015 16:51

Perfils 2014/2015, perfils - leslie pericot

A cavall entre Alemanya i Catalunya i amb el cor dividit, Leslie Pericot va arribar a Mataró per engegar un projecte com el de l’Escola Oficial d’Idiomes del Maresme, de la qual n’és la directora. Una iniciativa que ha evolucionat des del 2002 i que va tirar endavant amb il·lusió i respecte, a parts iguals. Però més enllà d’això, posar-se dins les aules i mostrar aquestes dues cultures, mostrar-les i viure-les.

Nascuda a París de mare alemanya i pare català, Pericot va viure arreu del món, cosa que li va permetre descobrir el món eslau, pel que sent “especial devoció”. Un cop a Catalunya, Pericot va estudiar filologia germànica i a partir d’aquí va entrar a les Escoles Oficials d’Idiomes amb 28 anys. “Quan em van oferir la possibilitat d’obrir l’EOI Maresme vaig tirar-m’hi de cap”, per la il·lusió “d’iniciar un projecte des de zero”.

El 2001, després de passar per les escoles de Sabadell, Tarragona o Lleida, entre altres, Pericot va arribar a Mataró per obrir l’EOI Maresme. “Amb l’equip ens hi vam posar de ple”, explica Pericot, que recorda que, com aquell qui diu, “el primer que es va haver de fer va ser escollir si compràvem bolígrafs vermells o blaus perquè no hi havia absolutament res”. Primer al Damià Campeny i després ja a la seu actual, “l’EOI Maresme va començar amb un ambient molt familiar, amb només 200 alumnes”, però l’acceptació i creixement del projecte els permet tenir avui “més de 1.100 alumnes i una escola que funciona sola”.

A banda de la direcció del centre, Pericot també fa classes d’alemany. “La meva mare és de Munic i la família sempre s’ha repartit entre El Masnou i Alemanya”, explica Pericot, que considera que “el fet de ser biculturals i viure molt intensament la cultura alemanya” és el que la va portar a ensenyar alemany. I dins l’aula gaudeix: “He viscut a diversos llocs i, igual que altres professors d’idiomes, m’agrada compartir-ho dins la classe”.

Pericot està segura que “l’escàner que podem fer de l’EOI és molt positiu”

Camí per recórrer
Oberta el 2002 i amb 13 anys de vida, l’Escola Oficial d’Idiomes del Maresme agrupa més de mil alumnes i ofereix cursos d’alemany, anglès i francès. “Els que hi treballem ho fem molt a gust i sabem que els alumnes també gaudeixen a les aules”, explica Pericot, que considera que “l’estat de salut de l’EOI és bo perquè l’escàner que en podem fer és tremendament positiu i dinàmic”. És clar que tot no és perfecte i encara hi ha molt camí per recórrer, “especialment en la manera com ensenyem idiomes als usuaris”, malgrat que la població està cada vegada “més conscienciada de la importància d’aprendre idiomes”, cal revisar “el com”.

APUNTS

Defineix-te
Romàntica i racional

Un llibre
‘Primavera, estiu, etcètera’ de Marta Rojals

Una pel·lícula
‘La vida de Brian’, de Monty Phyton

Un viatge
Rússia

Un referent
La meva família

Un somni
Publicar el que escric