Eloi Vilalta, invents d’altura

Expert en Drones

  • Mireia Biel // Anna Aluart
  • Dijous, 17 Setembre 2015 10:17

Perfils 2014/2015, perfils - Eloi Villalta

Els robots fascinen, a tothom. I especialment a l’Eloi Vilalta, un estudiant del Tecnocampus expert en drones, uns invents que estudia, admira i, fins i tot, crea. Els fa volar amb senzillesa, de forma subtil i elegant, mentre explica totes les virtuts i piruetes que poden fer. Petits invents que ell mateix crea i que deixen els ulls clavats al cel i la boca ben oberta.

Ja fa anys que Vilalta està immers en el món de la robòtica. De fet, des de ben petit, quan els robots i la tecnologia el feien vibrar. “Quan era petit ja obria tots els vídeos VHS amb el meu tiet i de mica en mica va anar creixent la meva passió per la robòtica”, recorda. El treball de recerca fet a batxillerat li va brindar l’oportunitat de fer néixer un robot de sumo i “la millora de l’accessibilitat als sensors que permeten elevar plataformes robòtiques”, va ser el punt d’inflexió per a començar a construir drones propis.
Actualment estudia els graus d’Enginyeria electrònica industrial i automàtica i Enginyeria mecànica i coordina un grup de Facebook on hi ha molts interessats en multirotors de Catalunya, així com grups de curses de drones.

Els drones són, doncs, la seva debilitat. Peça a peça els ha anat modelant, construint i fent volar. Coneix tots els materials, cables, motors, càmeres i suports que poden acompanyar-los i ho explica amb devoció. “M’apassiona el món de la robòtica i, sobretot, poder-te posar unes ulleres que et permeten veure el mateix que el drone per tenir la sensació que estàs volant”. Però, és clar, tocant de peus a terra.

El vessant lúdic i d’estudi que ara l’ocupa pot tenir una llarga trajectòria, ja que la construcció i utilització de drones “s’estendrà, probablement, en els camps de l’agricultura i farà augmentar la productivitat dels terrenys” i es consolidarà, evidentment, en els sectors del cinema i la publicitat”. Qui sap si, en un futur, els drones també entraran a casa nostra.

“Serem presents a la Festa al Cel amb tallers, exhibicions i xerrades per explicar com volen”

Drones al cel
Les piruetes dels avions i les coreografies que dibuixen són un reclam per als amants de l’aviació. Però la Festa al Cel d’aquest cap de setmana és un escenari ideal per a poder mostrar també, de què són capaços els drones, objectes molt més petits però sorprenents.
Des d’Xnergic s’han programat diverses activitats: divendres hi ha una jornada tècnica i dissabte una xerrada educativa sobre com volen els drones, a Can Marfà.
Però això no és tot, perquè en el mateix espai també es podrà provar de pilotar alguns dels drones i durant la Festa al Cel es disposarà d’un espai on veure’ls i aprendre més sobre ells, el Drone Marketplace, amb empreses reconegudes del sector.

APUNTS

Defineix-te
Manetes 

Un llibre
‘Yo, robot’ d’Isaac Asimov

Una pel·lícula
‘Star wars’ de George Lucas

Un viatge
Estats Units

Un referent
Charpu

Un repte
Elevar-me en una plataforma robòtica