Ciara Gibson, una vida a l’aigua

Waterpolista del Centre Natació Mataró

  • Mireia Biel / Anna Aluart
  • Dijous, 04 Juny 2015 11:09

Perfils 2014/2014, Perfils-Ciara Gibson

Compagina el waterpolo, la seva passió, amb el Grau de Relacions Internacionals i unes hores de feina a una acadèmia d’anglès. De pares anglesos, però nascuda ja a Barcelona, Ciara Gibson és un dels puntals de l’equip del Centre Natació Mataró.
Fa onze anys que juga a waterpolo, però en fa molts més que la piscina és una llar. “Vaig començar a venir a la piscina quan tenia tres anys i em vaig centrar en la natació fins als 11, que em vaig començar a fixar en els nens que jugaven a waterpolo”, recorda Gibson, que de seguida es va llançar a la pilota groga.

Era llavors, de petita, que somiava “en anar a uns Jocs Olímpics i guanyar una medalla”, però poc s’imaginava que anys després aconseguiria arribar tan amunt. Va marxar a Manchester i amb la selecció anglesa, fent honor de la nacionalitat dels seus pares, Gibson va ser seleccionada per participar a Londres 2012. “Encara no m’ho crec”, diu, però allà va demostrar la seva vàlua com a jugadora i va contribuir al fet que Gran Bretanya estigués entre els deu millors equips del món.

L’experiència a l’illa britànica la va portar, també, a valorar un esport cada vegada més popular al nostre país. Si bé la selecció espanyola de waterpolo femení comença a treure el nas als mitjans de comunicació erigint-se com un dels referents de l’esport al país, a Gran Bretanya, les coses són ben diferents.

“El waterpolo és poc popular perquè no hi ha la cultura d’anar a la piscina”, explica Gibson, que afirma, però, que “amb la selecció anglesa vam demostrar que no té perquè ser així”. Malgrat els bons resultats a Londres, “tot sempre s’acaba i els problemes són federatius”. Per a Gibson, “han invertit tot el que poden en els salts i han retirat el finançament del waterpolo, de manera que han de tornar a començar de zero”.
Fitxada pel CN Mataró La Sirena de nou el 2013, Gibson està orgullosa d’un equip del que és jugadora clau. “Per a mi el waterpolo és vida. És estar en equip, saber patir, però també passar-s’ho molt bé treballant per un objectiu comú”. A l’aigua, com a casa.

“No accedir a la Final Four  per un gol ens va fer mal anímicament i ens ha costat recuperar-nos”

Bona temporada
No fa tants anys que el waterpolo femení veia néixer el seu equip al CN Mataró, però en poc temps l’equip es va col·locar a Divisió d’Honor, on lluiten a les primeres posicions. “El waterpolo femení està en un moment boníssim”, constata Gibson que malgrat saber que se segueix dient que el waterpolo és un esport minoritari, “jo crec que ja no ho és”. El CN La Sirena ha fet una bona temporada: “Ha estat positiva, sobretot en termes de dinàmica de grup, perquè hem estat un equip consistent i cohesionat”. Gibson recorda que “aquest any volíem classificar-nos per una Final Four Internacional i no ha pogut ser”. El gol que les va deixar fora ha estat una llosa per un final de temporada accidentat, caient a les semifinals del Play-Off “Ha estat dur anímicament, però l’any que ve hi tornarem” .

APUNTS

Defineix-te
Sincera i creativa.

Un waterpolista
El serbi Filipivic.

Un llibre
‘L’impostor’ de Javier Cercas.

Una pel·lícula
‘Million dollar baby’ de Clint Eastwood

Un viatge
Budapest.

Un somni
Jugar la Final Four l’any que ve.