Pere Llerena, vida a la piscina

Entrenador de natació de la Piscina

  • Mireia Biel // Foto: Anna Aluart
  • Dijous, 05 Febrer 2015 10:25

Perfils 2014/2015, perfils-Pere Llerena

Pere Llerena, o el que és el mateix, en Pere de la piscina. El qui ha ensenyat a nedar a generacions senceres de nens i nenes de Mataró. Candidat a Mataroní de l’Any, Llerena no va passar a la fase final de les votacions, però ha obtingut un gran suport durant el concurs. Llerena és amic de tothom i a la Piscina Municipal tothom l’aprecia i ell recorda la cara de la majoria dels alumnes que han passat per les seves mans. Ara, ja prejubilat, Llerena repassa la seva trajectòria, amb la que és fàcil arribar a la conclusió que la piscina, és tota una vida per a ell.

Nascut al carrer Sant Joan, ben a prop de la platja, Llerena va fer les seves primeres braçades al Centre Natació Mataró quan encara no hi havia piscina coberta. “Vaig començar com a nedador i vaig seguir amb el waterpolo amb l’equip del centre fins als 22 anys”. L’aigua, aleshores, ja l’havia captivat. I la vinculació amb les piscines no es va acabar aquí. “Vaig ser també 15 anys entrenador al Club Natació Premià”, un club que va fundar al costat de Maria Dolors Jané, per després tornar a Mataró per esdevenir el coordinador esportiu de la Piscina Municipal.

Llerena recorda l’etapa amb especial estima i assegura que “he pogut engegar molts projectes i treballar amb molta gent, ho he fet de molt bon grat i m’ha fet feliç”. Els Jocs Escolars tenen a Llerena com un dels seus pares, així com també les activitats dirigides per a discapacitats físics i psíquics i per la gent gran.

Precisament una d’aquestes ocupacions, la de treballar amb els minusvàlids, és una de les que més gaudeix: “L’aigua els dóna la llibertat que no tenen fora i tot el que els proporciona és impressionant”. De fet, per Llerena “la llibertat que tens dins el món aquàtic i els beneficis que dóna l’esport” són un dels principals motius perquè no només conservi les amistats fetes dins l’aigua a dia d’avui, sinó que el waterpolo encara sigui un dels pilars de la seva vida.

“Una piscina és un equipament indispensable per a qualsevol poble o ciutat
pels beneficis que proporciona”

L’esport és vida
La piscina no és només un lloc d’esbarjo o un espai de competició. El servei que dóna i els beneficis que pot aportar pel conjunt de la població. “Una instal·lació com una piscina, amb els seus complements, com un gimnàs, és un equipament molt important per a qualsevol ciutat o poble pels beneficis que aporta a la població”, assegura Llerena.
I afegeix que “la prova està en què la majoria de traumatòlegs recomanen la pràctica esportiva dins l’aigua”. Per sort, actualment “a Mataró gaudim de 4 o 5 instal·lacions cobertes, cosa que quan vam començar aquí només hi havia la Piscina Municipal i el Centre Natació Mataró”. 

APUNTS

Defineix-te
Extrovertit, carinyós i modest.

Un llibre
Qualsevol sobre muntanya

Una pel·lícula
‘Memorias de África’ de Sydney Pollack.

Un viatge
Tinc pendent anar al Carib.

Un referent
Nelson Mandela.

Un repte
Seguir gaudint de l’esport.