Joan González, tot pel bàsquet

Entrenador del Platges de Mataró

  • Mireia Biel // Foto: Anna Aluart
  • Dijous, 02 Octubre 2014 10:07

Perfils 2014/2015, perfils-Joan Gonzalez

La seva passió és el bàsquet. Fa gairebé 30 anys que hi dedica la major part dels seus esforços. Joan González, l’entrenador del Platges de Mataró, torna a la ciutat que el va veure guanyar un títol de lliga fa uns anys i que estima el club com si fos casa seva. Aquest sabadellenc adoptat per Mataró, viu a fons l’essència d’un esport d’equip com el bàsquet.  
Educador social de professió i amb el seu lloc de treball a l’Ajuntament de Sabadell, González compagina la seva feina amb la d’entrenador de bàsquet. Són les seves dues passions, compatibles i inseparables. Si pogués escollir, González segurament es dedicaria al bàsquet. “Porto 28 anys entrenant equips”, explica. Tanmateix, “no vull deixar enrere la família ni tenir un estil de vida com el de molts entrenadors, que et fa estar molt temps lluny dels teus”. Què li aporta el bàsquet, que el converteix en un esport tan carismàtic? “És molt complicat explicar a algú de fora del món del bàsquet què significa per a nosaltres”, assenyala, però per a González, és “l’adrenalina que dóna entrenar tres cops per setmana i jugar partits”, així com “gestionar un equip” el que l’apassiona: “Em costa imaginar-me la meva vida sense això”.

“Mataró forma part de la meva vida esportiva”, assegura i remarca que “si entrenar un equip de bàsquet per a mi ja és important, fer-ho a Mataró ho és encara més”. I és que hi ha un component emocional molt fort, ja que González havia estat entrenador de diversos equips de l’entitat, va fer campió de lliga EBA el Platges de Mataró la temporada 2009-2010. Aquell equip era “molt professionalitzat i d’una qualitat impressionant”, recorda. L’entrenador diposita il·lusió i confiança a parts iguals en el projecte que ara l’ocupa. Aquesa temporada a la categoria Copa Catalunya acaba de començar i González no vol marcar-se objectius: “Tenim un equip molt jove amb marge de millora i el que marcarà la lliga serà mantenir la capacitat de treball tota la temporada”.

 “Les seleccions han aconseguit que el bàsquet sigui valorat”

Esport valorat
El món de l’esport és amplíssim, però està eclipsat pel futbol. El bàsquet, amb esforç i perseverança, se n’ha sortit. “El bàsquet, sortosament, és un dels esports que està més ben valorat” per darrere del futbol. Un fet que s’assoleix gràcies “al paper de les seleccions” i a la presència del bàsquet “en el món educacional”. Tot i així, a les categories inferiors els cal encara una empenta, sobretot per part dels mitjans de comunicació. “Mataró té una televisió i uns diaris digitals que s’ocupen de la cobertura dels resultats de l’equip”, però en general “ens caldria un ressò més ampli que ens permetria atraure sponsors que ajudarien els clubs a sortir de la difícil situació econòmica en què es troben”.

APUNTS

Defineix-te
Sincer i autèntic.

Un llibre
‘La soledad del entrenador’

Una pel·lícula
‘Los amigos de Peter’ de Kenneth Branagh

Un viatge
Nova York

Un entrenador
Rafa Layola

Un repte
Parlar bé l’anglès i fer un viatge llarg