Albert Acuña, techno underground

Discjòquei i productor de música

  • Mireia Biel / Foto: Anna Aluart
  • Dijous, 22 Maig 2014 10:05

Perfils 2013, perfils-albert acuña

Albert Acuña o Dj Tedy Daniels intenta fer-se un lloc en el competitiu món dels discjòqueis. No és fàcil, i menys per algú jove com ell. Va néixer i viu a Mataró i actualment es troba  estudiant un grau superior de Tècnic de So per Audiovisuals i Espectacles.

Amb el que més gaudeix Acuña, però, és produint música i punxant en sales sempre que pot. Es dedica en cos i ànima a una afició que podria acabar convertint-se en professió. “L’estil que em definiria millor és el techno underground”, explica Acuña, una variant del techno poc coneguda i valorada “pel seu vessant més comercial”. D’aquí el seu interès i fervor pels artistes que el treballen en profunditat.

Precisament per donar a conèixer la música que Acuña crea i que aquests artistes desenvolupen, el Dj Tedy Daniels és molt present a les xarxes socials. Actualitza una pàgina de Facebook en què es pot trobar de tot: “Cada dues setmanes intento penjar una sessió d’una hora d’altres artistes per posar en valor aquesta música”. També se’l pot trobar a Twitter i compta amb un perfil a Mixcloud on hi ha públic, sons i mescles.
Tot esforç, però, té recompensa. Amb tants projectes entre mans, les oportunitats acaben sortint. Ha pogut punxar a la Sala Duba de Mataró, així com a la festa Estratechno a l’Estraperlo de Badalona. Acuña explica que, actualment, “tinc un projecte entre mans de quatre cançons que serà publicat a finals d’aquest mes si tot va bé, anomenat ‘The Method’. En ell ajunta diversos projectes i sons creats anteriorment.

I tot plegat no acaba aquí, ja que ha aconseguit que la seva feina travessi fronteres. Un segell discogràfic holandès s’ha interessat per les seves cançons i les publicaran al llarg del juliol. “Estic molt il·lusionat amb aquesta oportunitat”, assegura, que d’altra banda, es mostra decebut perquè “cap segell nacional s’ha interessat pels meus treballs”.

“Les discoteques no aposten pels que estem començant”

Camí difícil
Ser Dj no és sinònim de festa, ja que requereix una feina al darrere que molt pocs coneixen. Per això, Acuña reivindica la professió i lamenta que la imatge que se’n tingui sigui la d’un showman que “salta per sobre del públic, puja a la cabina i canvia de tema prescindint d’una mescla pròpiament dita”. Segons Acuña, un bon Dj és aquell que “té una bona tècnica i un gust musical que combinats fan que la gent no pari de ballar”. Però tot i així, no sempre és fàcil i els showmans, així com els discjòqueis més veterans, són els que tenen l’espai reservat a les sales. “Les discoteques no aposten per la gent que està començant”, remarca Acuña, que assegura haver-ho viscut en la pròpia experiència.

APUNTS

Defineix-te
Seriós però alegre

Un llibre
‘El árbol de la ciencia’, de Pío Baroja

Una pel·lícula
‘La trilogia Ocean’s’

Un viatge
Noruega

Un DJ
Jeff Mills i Oscar Mulero

Un repte personal
El reconeixement a la meva feina