Clara de Ramon, amor al teatre

Actriu mataronina, sorgida de sala cabanyes

  • Mireia Biel // Foto:Anna Aluart
  • Dijous, 13 Febrer 2014 10:20

Perfils, clara de ramon

“Intento ser actriu”, afirma Clara de Ramon. El seu currículum, tanmateix, corrobora que la voluntat d’aquesta jove de 20 anys fa temps que ha deixat de ser simplement un intent. La vam veure el 2011 a la venerada ‘Agost’ de Sergi Belbel al TNC, ‘Blog’, ‘Dieta mediterrània’, ‘Flors carnívores’ i l’hem retrobat aquesta setmana a TV3, on interpreta la Sara Solé a la sèrie ‘Kubala, Moreno i Manchón’.

Arribar fins aquí no ha estat fàcil, però segurament sí natural. Criada a Sala Cabanyes, “ha estat i és casa meva” assegura De Ramon, qui considera que “va ser aquí on vaig perdre la por als escenaris”. De fet, als 10 anys va entrar a l’escola de teatre d’aquesta entitat, La Saca, en la qual va estudiar fins als 15.

Però no sols Sala Cabanyes ha cultivat l’amor que té al teatre, sinó també els seus pares, Josep Maria de Ramon i Imma Llorens, dos actors emblema de la Sala. “Tota la família s’involucrava als Pastorets i a altres obres de teatre, un fet que per a mi es va convertir en normal”, recorda De Ramon. “Sempre han insistit perquè continués i amb el temps he vist que van ser una peça clau perquè decidís dedicar-me al teatre”.

Quan només li queda un any i mig per finalitzar els estudis a l’Institut del Teatre, De Ramon ha pujat en diverses ocasions als escenaris per fer gala del seu talent i sap que ‘Agost’ “va suposar l’empenta definitiva per endinsar-me en el món de les arts escèniques”. “Encara que el teatre és molt endogàmic, m’agrada molt més que la televisió”, explica de Ramon, a qui li agradaria “provar papers de comèdia i tirar endavant projecte al cinema”.
Malgrat que el futur és incert, les ganes i la il·lusió de la jove mataronina seran elements del seu atrezzo professional que l’acompanyaran sigui quin sigui el seu destí.

“A Mataró s’hi mouen bons projectes de teatre”

Amplis de mires
El Foment, el Monumental, Sala Cabanyes i Can Gassol són els espais més rellevants de Mataró que programen teatre. De fet, ella mateixa va actuar, el cap de setmana passat, a la nau de Can Gassol, on va interpretar l’obra amb què treballa actualment, ‘Flors carnívores’. “Totes elles són bones sales en què s’hi poden veure projectes interessants”, assegura De Ramon, però analitza una realitat molt clara a Mataró: “Ens pensem que Mataró és el centre i hem d’aprendre a ampliar-nos i a fer extensiu el teatre a la resta de barris on molta gent no té cap tipus de contacte amb aquesta xarxa teatral”, proposa que “s’apropin les iniciatives que es fan als barris perquè tota la ciutat pugui gaudir-ne”.

APUNTS

Defineix-te
Apassionada i perfeccionista

Un llibre
 ‘El curiós incident del gos a mitjanit’ de Mark Haddon

Una pel·lícula
‘Sissí emperatriu’ de Ernst Marischka

Un viatge
Els Alps italians

Un referent
Anna Lizaran

Un repte
Poder viure del teatre