Nour Eddine Dobbouz, nou mataroní

President de l’associació cultural Alouahda

  • Laura Arias / Anna Aluart
  • Dimecres, 15 Maig 2013 00:00

perfils-nous eddine

Nour Eddine Dobbouz va venir a Mataró des de Tànger, fa prop de tretze anys perquè tenia família a la ciutat. “Tinc els meus cunyats i els meus sogres aquí i hem vingut com tothom, per a treballar i millorar la situació”, explica Dobbouz. Recorda que el primer any el va dedicar a arreglar tots els papers i, posteriorment, va començar a treballar en una època de prosperitat econòmica. “Vaig treballar tres anys en la meva professió, jo sóc modelista de confecció però vaig canviar perquè la construcció donava més diners”, explica Nour Eddine Dobbouz. Des del 2005 treballa en una empresa del ram de la construcció com a encarregat.

D’altra banda, des del primer moment, ha estat en contacte amb una associació cultural musulmana a Mataró. “Vaig conèixer l’associació a través de la mesquita, en sóc membre des que vaig arribar i de la junta des de fa vuit anys”, especifica Dobbouz. Es tracta de l’associació cultural musulmana Alouahda, mot àrab que significa “la unió”. Recentment ha estat nomenat nou president de l’entitat a través de les eleccions de l’entitat. “El primer és la confiança de la gent, perquè et votin has de ser bona persona”, explica. Segons el president, Alouahda serveix per a la cultura musulmana. “Fem classes d’àrab als nens els dissabtes i els diumenges, classes de les dones a més de les oracions cinc vegades al dia”, diu. El portaveu de l’entitat, Muad Ayadi, afegeix que l’entitat és un punt d’unió entre les diferents cultures que conviuen a Mataró. “L’objectiu és ser pont entre la comunitat musulmana i les comunitats no musulmanes i si s’ha de dir en poques paraules: interculturalitat i convivència”, diu el portaveu. Alouahda participa en els consells territorials i col·labora amb els programes per a nouvinguts de l’ajuntament de Mataró.

“Estem a l’atur”

“Quan les coses anaven bé vam ocupar els pitjors llocs de treball”
El president d’Alouahda lamenta que amb la crisi econòmica s’hagin criminalitzat els col·lectius d’immigrants. “No és correcte perquè quan les coses anaven bé, les persones que veníem de fora vam ocupar els pitjors llocs de treball, però ara ens estan donant la culpa”, afirma Nour Eddine Dobbouz. Assegura que moltes de les persones que estan a  l’atur són estrangers i que, per tant, són víctimes d’aquesta crisi com la resta de ciutadans. El portaveu de l’entitat, Muad Ayadi, fa un pas més enllà en aquest argument. “Quan diuen primer els de casa, sí, estic d’acord: nosaltres som de casa. Algú que ha vingut aquí a treballar, a pagar els seus impostos, ha complert amb els seus deures i per això exigeix uns drets, és un ciutadà més, és de casa”, afirma.

APUNTS

Defineix-te
Responsable, alegre i molt “currant”.

Un llibre
Sobre temes esportius

Una pel·lícula
No miro gaires pel·lícules.

Un viatge
Vull anar de viatge a Egipte.

Un integrador intercultural
L’expresident de l’entitat, Jamal Ressae

Un somni
Un centre cultural nostre, propi.