Pere Patuel, cuina d’estrella

Obre La Marineta, un restaurant propi

No és casualitat que Pere Patuel sigui el besnét d’en Dimas, el fundador d’un dels restaurants més coneguts del front marítim. “Suposo que això em ve d’origen, els meus pares també es dediquen al ram de la restauració, tenen una botiga de menjar cuinat”, afegeix Patuel. Així doncs, no ho va tenir molt complicat a l’hora de triar el seu camí.

Pere Patuel va estudiar a l’escola de cuina Hoffmann, a Barcelona. “Vaig fer les pràctiques amb en Ramón Freixa durant un any, em vaig implicar al màxim fent dotze hores diàries, no perquè m’obligués ningú, sinó perquè era el que m’agradava fer”, confessa el cuiner. Després d’aquell esforç durant la formació, el van contractar al departament de snacks al restaurant “El racó d’en Freixa” i va arribar a ser cap de cuina. Aquella etapa va acabar quan tot l’equip va rebre la proposta de traslladar-se a Madrid i començar un projecte de zero. El nou restaurant, amb Patuel al capdavant de la cuina, va guanyar dues estrelles Michelin, el premi gastronòmic més important a nivell europeu.

Després de quatre anys, Pere Patuel deixa la capital espanyola per tornar a la seva ciutat: Mataró. “Després d’aquest temps, deixar la meva feina a Madrid on he aconseguit tantes coses a valor personal i de feina és perquè em vaig replantejar moltes coses”, diu el jove cuiner.

Sense anar més lluny, Pere Patuel està a punt de fer realitat un dels seus somnis: obrir el seu propi restaurant. “Es dirà La Marineta i tinc molts objectius, m’agradaria ser reconegut a la meva pròpia ciutat no per ser un restaurant modern sinó perquè les coses es fan bé i amb afecte”, afirma Patuel. Per a ell, el que no pot faltar a la cuina és la passió i el bon humor: “Si no ets feliç a la cuina el plat no sortirà bé, penso que la cuina va molt lligada al sentiment”.

“Braves farcides”

“Fer un gir a les tapes de tota la vida, que siguin divertides”El cuiner mataroní vol introduir un concepte innovador de cuina. “Serà un establiment de restauració on es podran compartir platets i tapes, suposo que el concepte em ve de Madrid, tot són tapas, platillos, medias raciones...”, diu Pere Patuel. La idea és que els comensals comparteixin els plats i fins i tot el postre. “Fer el joc de poder venir amb la parella, que comparteixin el que mengen i fer els vins a copes”, diu el cuiner.A més, l’originalitat es trobarà també als plats. Les patates braves no seran com les de sempre sinó que es presentaran farcides amb les salses. “Volem fer la típica tapa de tota la vida i donar-li un gir, que sigui divertida i que visualment enganxi”, avança Pere Patuel que en els propers mesos obrirà La Marineta al centre de Mataró.

Apunts

Defineix-teSóc una persona simpàtica, feliç, emprenedora i bastant responsable.Un llibre“Confesiones de un chef”, d’Anthony Bourdaine. Una pel·lícula“American cuisine”, de Jean-Yves Pitoun.Un viatgeEm va agradar molt Melbourne, un de pendent, l’Índia.Un platLa sopa Bullabesa.Un somniObrir el meu propi negoci, es dirà La Marineta.