Elena Padilla, la noia aquàtica.

Entrenadora de Waterpolo   

Quan tenia dos anys Elena Padilla ja participava en cursos de natació. Al cap d’uns anys, li van proposar entrar al món de la natació. “Com ara els nens que s’inicien amb set o vuit anys en aquest esport i al cap d’un o dos anys comencen a competir”, diu Padilla. L’any 1999 va canviar d’esport i es va decantar pel waterpolo. De fet, ella va ser una de les fundadores de la secció femenina d’aquest esport al Centre Natació Mataró (CNM). “Vam començar amb un equip que no en teníem ni idea, la majoria érem antigues nedadores, ens agradava l’esport, vam reunir signatures, vam proposar al club fer la secció nova i ens van dir que sí”, explica Padilla.En aquells moments van començar en la categoria més baixa i any rere any les noies han anat pujant de nivell. “Mica en mica vas pujant, t’ho passes bé però ja implica més compromís, més esforç perquè estàs a la divisió d’honor, estàs a la màxima categoria”, diu Elena Padilla, que fins aquesta temporada ha estat jugadora de la secció femenina de Waterpolo al CNM. Aquest any, però, ha decidit fer un canvi i ha passat a l’altra banda: ara és la segona entrenadora del primer equip femení. “Fins ara aportava moltes coses a l’aigua i crec que ara les aportaré fora de l’aigua, crec que se’m necessitava, el club està fent un equip competitiu, apostant per les de la casa que estan pujant fort i amb en Vicenç (el primer entrenador) i jo donarem millor qualitat a l’entrenament que no només un entrenador”, confessa Padilla.La segona entrenadora opina que els objectius d’aquesta temporada són mantenir i augmentar la qualitat de l’equip: “Ara per ara l’objectiu és apropar-nos al Sabadell que té un equipàs, han sigut campiones d’Europa”, afirma Elena Padilla. No parla de fites concretes, sinó de fer-ho el millor possible.

“Comparteixes molt”

“La línia entre companyes era molt petita i ara serà diferent”

La segona entrenadora del primer equip femení de waterpolo a la ciutat treballa amb les noies que fins la temporada passada eren les seves companyes. “Com a jugadora es veu tot diferent, comparteixes molt amb les companyes: moments d’alegria, de mal rotllo, de cansament, de mals partits...”, confessa Padilla. Explica que la línia entre les jugadores és molt petita però que cada vegada serà més gran. “He deixat de ser jugadora definitivament i mica en mica em van veient com a segona entrenadora, seguiré sent la mateixa que sempre però diferent”, diu Padilla. La figura d’entrenadora comporta més autoritat i la relació cap a ella s’ha de basar en el respecte. “Ara hauré de marcar una distància, és un canvi important però crec que el portarem molt bé”, afirma Elena Padilla.

Apunts

Defineix-teEm considero lluitadora, solidària, compromesa amb el què faig i molt optimistaUn llibre“El món groc” d’Albert EspinosaUna pel·lícula“K-PAX” d’Iain SoftleyUn viatgeM’agradaria fer un viatge a Itàlia o GrèciaUn entrenadorVicenç TarrésUn somniQue la gent que està al meu voltant, la gent que m’estima, sigui feliç