Lara Sánchez, estil particular

Guanyadora del Cartell Alternatiu de Les Santes.

És impossible mirar el cartell que ha dibuixat Lara Sánchez i no veure cada vegada un detall que havia passat desapercebut. Una cigarreta a la banya de la Momerota, una botifarra i formatge a la forca d’una Diablessa o un tomàquet penjant del cinturó d’en Robafaves. Petites picades d’ullet de la dibuixant a l’espectador. “Molta gent que em coneix sap que faig tiretes, perquè sempre em diuen pupes al bàsquet i és perquè identifiquin els meus dibuixos”, confessa Sánchez. De fet, podem trobar aquests apòsits al pòmul de Robafaves o al morro de la Momerota. “Procuro veure la part còmica de les coses i també m’agrada molt que en el dibuix hi hagi molt detalls i que la gent s’hi pugui fixar”, explica l’artista.

De fet, es tracta d’un estil propi que ha anat desenvolupant amb el temps. I a les Santes 2011 li ha reportat un premi. És la guanyadora del concurs del Cartell Alternatiu. “Em vaig posar molt contenta, vaig estar un temps que no m’ho creia fins que vaig veure la portada d’El Tot”, explica Sánchez. La recompensa va ser un Ipad2. “Però més que pel premi, és pel reconeixement que té, veure gent que porta la meva samarreta o gent a qui li agrada el pòster”, especifica la guanyadora. El seu cartell, que s’anomena “La Gran Família”, va competir contra 77 obres més en la tercera edició del guardó.

La seva proposta està feta amb llapis de colors i, sobretot, aquarel·les en suport Din-A3. “Normalment dibuixo en petit, encara que faci detallats no estic acostumada a treballar en aquesta mida”, assegura l’artista. Lara Sánchez és llicenciada en Belles Arts. Treballa a la llibreria Robafaves però la seva ambició és dedicar-se al dibuix i la pintura. També dedica gran el seu temps al bàsquet, amb l’Argentona.­

“Era una samarreta” “Em vaig presentar al concurs per provar sort i em va sorprendre”La guanyadora del Cartell Alternatiu de Santes 2011 tenia una altra idea pel dibuix original. “La idea era per una samarreta que cada any fem amb les amigues”, diu Lara Sánchez. Un cop fet el dibuix i gràcies a que la seva germana la va animar, la dibuixant va presentar l’obra per provar sort però sense aspirar realment al premi. “Em va sorprendre i em vaig sentir molt bé, per a mi va ser una bona notícia”, detalla Sánchez. A més del premi i del reconeixement, el guardó li ha servit per donar a conèixer la seva obra i el seu estil. “Faig encàrrecs, petits treballs d’aquest estil i des del premi d’El Tot Mataró encara me’n demanen més”, diu Lara Sánchez. Confessa que un dels seus desitjos és rebre encàrrecs per il·lustrar llibres o contes infantils.

Apunts

Defineix-teSóc una mica tímida però tinc la sort que em sé expressar dibuixant, sóc esportista i exigent amb mi mateixa.Un llibre“El petit príncep”, d’Antoine de Saint-Exupéry.Una pel·lícula“Buscando a Eric”, de Ken Loach.Un viatgeHe anat a Cuba i hi voldria tornar.Un personatge del cartellEl Drac.Un somniQue els meus dibuixos prenguessin vida en una pel·lícula d’animació.