Sven Bosch, fermentar un negoci

Propietari d’una cerveseria

Fins fa dos anys es deia Sven Van De Vyver. Un nom i un cognom belgues que delaten el seu origen. Però els anys a Catalunya han acabat fent el seu efecte. Ara es diu Sven Bosch. Una combinació que sorprèn el primer cop que s’escolta. “El meu cognom és adoptiu, fa dos anys que me l’he canviat i fa 23 o 24 anys que sóc aquí”, explica Bosch. El nou company de la seva mare, qui assegura que li ha fet de pare, és qui comparteix amb el belga el cognom català. Però no és només una qüestió d’identitat. Sven Bosch parla la llengua catalana amb una perfecció total i també coneix el castellà. A banda, domina l’anglès, el neerlandès, i coneix una mica de francès i d’alemany.

Tot va començar amb el que anomena un “canvi d’aires”. “La meva mare va venir a viure aquí i jo vaig seguir-la, vaig acabar a Platja d’Aro i després vaig començar a treballar en hotels a Barcelona”, recorda Sven Bosch. Després de més de deu anys durant els quals va arribar a ser maître de sala, Sven Bosch va voler fer un canvi. “Necessitava una aventura nova, arriscar-me a muntar alguna cosa però a Barcelona no podia perquè els preus dels locals són molt alts”, afirma Bosch. Així doncs, Mataró va ser el seu objectiu. Un local a l’entrada del parc Central nou, al costat de la plaça Granollers, va ser el començament del Drunk Monk. “En anglès vol dir el monjo borratxo, i primer vaig pensar en posar-li en flamenc, Den Zatte Pater, però era molt difícil de pronunciar”, diu el propietari de l’establiment. Al començament era un bar petit on se servia de tot. Mica en mica Sven Bosch va poder especialitzar-se en allò que sempre havia desitjat: la cervesa. Avui dia no només és un establiment de renom a la ciutat sinó que està entre els vint millors del món segons el web Rate Beer.

“La meva passió”“Vull portar a Catalunya la cultura cervesera”Sven Bosch és conscient que part de l’èxit del Drunk Monk, la cerveseria que va muntar fa deu anys juntament amb la seva dona, es deu al boca-orella. Però l’altra part, també important, recau en les hores que hi dediquen. “La meva afició és això, més que una feina és una passió, el meu passatemps”, assegura el belga. A més, el sector de la cervesa també ha ajudat molt. “Ara hi ha més distribució i és més fàcil trobar cerveses especials, cosa que abans era limitat, hi havia quatre o cinc classes diferents de cervesa”, diu el propietari de la cerveseria. Han augmentat les distribuïdores i es poden aconseguir cerveses de Nord Amèrica, Dinamarca, Suècia o Noruega quan, anys enrere, era impensable. Gràcies a això pot canviar sovint la carta i importar la cultura cervesera.

Apunts

Defineix-teUn apassionat de la cervesa, visc per la cervesa i vull promoure la cultura cervesera aquíUn llibre“Cerveza, poesia líquida”, de Steve HuxleyUna pel·lícula“2012”, de Roland EmmerichUn viatgeFrança és on tornaria sempreUna cervesaOrvalUn somniArribar a estar entre els deu primers del món de la Rate Beer