Joan Lorente, fet per a l’escenari

Cantant del grup musical Leds que ja té el primer disc

El passat mes de juliol el grup mataroní Leds va llançar al mercat el seu primer treball musical que porta per nom “Després de tot”. El conjunt es va formar fa tres anys i la rapidesa amb la que han gravat el disc ha sorprès a tots els seus components: “Vam començar a fer cançons, a tancar-nos al local, a preparar, i les coses van anar molt ràpid”, afirma Joan Lorente, el cantant de la banda.

Als tretze anys va agafar una guitarra i als catorze ja formava part d’Inèdits, el seu primer grup amb el que va gravar un disc. “I allà va ser quan vaig dir que em volia dedicar a això, m’ho passo bé, m’agrada, m’omple, i és una manera d’expressar el què sento en cada moment”, confessa el cantant. Les classes en acadèmies musicals i professors particulars es van anar succeint fins que el nivell va requerir fer un pas endavant. “Estic fent la carrera de cant al Liceu, a Barcelona, a l’Aula de Música Moderna”, explica Joan Lorente.

La trajectòria del cantant passa per diverses bandes, entre les que cal comptar Els Ministres del Sabre o Traks. Així mateix, una de les experiències que més l’ha marcat dalt d’un escenari va ser a la Sala Cabañes. “Vaig participar al musical Els Pirates del Maresme, vaig tenir l’oportunitat de ser el protagonista i això m’ha marcat”, diu Lorente. Així mateix, assegura que se sent còmode dalt de qualsevol escenari. “M’omple molt, a vegades em costa baixar, hi estic molt a gust”, confessa el cantant.

Paral·lelament a la música, Joan Lorente també participa en altres iniciatives culturals a la ciutat. És geganter de la família Robafaves i de la colla dels gegants de Sant Simó. “Participo en la Vella Quaresma quan puc, per Carnestoltes, per Sant Jordi... tot el que surti i em proposin”, diu el líder de Leds.

“Es veu l’amistat”

“Estem molt contents perquè ho hem fet junts”

Pel què fa als concerts de Leds, Joan Lorente destaca la complicitat que comparteixen tots els membres de la banda. “És un grup on els membres som molt amics i això es nota a l’escenari”, diu el cantant. Lorente assegura que està molt content amb el grup, en el què se sent molt a gust. “Nosaltres quedem tant per assajar com per a sopar”, diu. El llaç d’amistat que uneix els membres del grup és un valor afegit als resultats musicals.”Estem molt contents i satisfets perquè hem fet el disc tots junts”, diu Joan Lorente. Ara per ara ja s’ha fet el videoclip de la cançó “Sense tu”, i properament el conjunt enregistrarà un segon videoclip amb la cançó “El teu àngel”. A més, tot i que de moment no hi ha presses, Leds ja comença a treballar en algunes cançons per a un segon disc.

Apunts

Defineix-teSóc un cul inquietUn llibreM’agraden més els llibres d’història que les novel·lesUna pel·lícula“La vida de Brian” dels Monty PythonUn viatgeRoma em va encantarUn cantantFreddie MercuryUn somniSer feliç