Narcís Perich, cotxe i guitarra

Músic i cantautor

Tan bon punt va agafar una guitarra, Narcís Perich va prendre consciència que el seu destí era la música. “Se’m va posar la idea entre cella i cella i no l’he abandonat mai, he sigut molt tossut i no m’he desviat mai”, confessa el cantautor. Fins i tot va començar una carrera, la d’història, però només va realitzar el primer dels cursos, confessa Narcís Perich. Així doncs, va fer el salt definitiu al que seria el seu ofici. “El més pràctic era fer música i quan tingués ganes, llegir llibres”, raona el músic.

Classes particulars de guitarra, formacions musicals, especialment de rock i la formació a l’Aula de Músics de Barcelona van ser la base de la seva formació musical. Pel què fa a la producció, Perich va presentar un primer disc en solitari, amb el nom “El sol surt per tothom” l’any 2004. “El vaig gravar amb alguns músics però els concerts els feia jo sol amb la guitarra”, diu el cantautor. Conduïa el seu cotxe de gira amb l’única companyia de la seva guitarra. El segon disc no va trigar gaire en arribar. L’any 2006 “Bona sort” va veure la llum i aquesta vegada Narcís Perich ja no estava tan sol, alguns músics i amics es van anar engrescant per tocar amb el guitarrista fins a formar una bona colla. “Vam arribar a ser 12, era una cosa, si més no, divertida”, explica el cantant.

D’aquesta experiència en va sortir una agrupació que s’ha anat consolidant mica en mica. “Alguns d’aquells músics s’ho van agafar molt seriosament i són els que ara estan al grup”, diu Perich. L’any 2008 va arribar el tercer disc del cantautor, sota el nom “Narcís Perich i la caravana de la bona sort”. Narcís Perich ha fet, també, música per a curtmetratges, per a obres de teatre, sardanes i música, fa classes de guitarra en dues escoles i porta tres corals diferents.

Una nova aventura

“Aquest setembre surt un nou disc que he fet amb poesies catalanes”

Deixant anar la tradició musical que l’ha seguit durant la seva trajectòria discogràfica, Narcís Perich s’ha endinsat en un món musical totalment paral·lel. “He fet un disc de poesies catalanes que he musicat”, afirma el cantautor. La data de llançament és el setembre i el nom del nou treball és “Versos i acords”. “És una mica diferent del que he fet fins ara, el pop rock, aquest és un disc entre el clàssic i el folk”, explica Perich. L’experiència sorgeix d’un cicle de poesia de Barcelona de l’any 2007 en el que van demanar al cantant que posés música a diverses obres poètiques ja existents. El canvi d’estil no ha de sorprendre. “El fet de ser cantautor és pel desig d’agafar la carrera musical per la teva mà i fer el que vulguis”, declara el cantant.

APUNTS

Defineix-teUn músic que viu per la música i de la músicaUn llibre“Orchestration”, de Samuel AdlerUna pel·lículaAlguna dels germans MarxUn viatgeNo viatjoUn músicBob DylanUn somniQue el món millori