Especial Tot Barris - L'Eixample (edició 1746)

Llegeix i descarrega't l'Especial Barris que hem preparat per a aquesta setmana!

  • Redacció
  • Dijous, 17 Novembre 2016 19:01

VISUALITZA L'ESPECIAL

DESCARREGA'T L'ESPECIAL

Ciutat 2014/2015, EIXAMPLE

En el Tot Mataró i Maresme del 18 al 24 de novembre de 2016, trobaràs l'especial Mataró Barri a Barri - L'Eixample.

Si Joan Brossa deia allò que la lletra A és un cap de bou girat de l'inrevés, veient el mapa de l'Eixample també podem pensar que és una L invertida, ja que abraça el Centre de Mataró, si ens mirem la ciutat des de mar, per la banda de muntanya i també per la d'Argentona.

El cas de l'Eixample és curiós perquè, administrativament, pot semblar un barri sense personalitat. No té Associació de Veïns, no té òrgans de participació propis, no té Festa Popular o altres. I en canvi és un barri on viuen una quarta part dels mataronins. Si de Cerdanyola es diu sovint que de no formar part del municipi seria la segona ciutat del Maresme, de l'estudi de població de l'Ajuntament se'n desprèn que a l'Eixample es podria fer un càlcul similar.

Ciutat 2014/2015, EIXAMPLE

El "centre gros" de la ciutat
Amb l'Estació a la part baixa i delimitant amb punts tant estratègics com la Plaça de Granollers o la d'Espanya, l'Eixample no tindrà l'orgull d'altres barris però són milers els mataronins que hi viuen, treballen, passen o passegen cada dia. És el centre gros de la ciutat, de fet.

Tens alguna cosa a dir sobre el teu barri? Una foto antiga, una anècdota, una queixa, una foto-denúncia? Alguna cosa que t’agrada i vols que se sàpiga?
El Tot Mataró de Barri a Barri vol recollir tot allò que voleu que trascendexi del vostre barri a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Especial Tot Barris - L'Eixample - Edició 1746 [Del 18 al 24 de novembre de 2016]