Llegeix el Tot Empenta d'aquesta setmana! Edició 1706

Llegeix-lo i descarrega-te'l: els autònoms ja no tributen per mòduls

  • Redacció
  • Divendres, 15 Gener 2016 11:31

VISUALITZA L'EMPENTA

DESCARREGA-TE'L

Ciutat 2014/2015, Autònoms

En el Tot Mataró i Maresme del 15 al 21 de gener de 2016, trobaràs l'especial Tot Empenta: els autònoms ja no tributen per mòduls.

A partir de l'1 de gener d'enguany, els autònoms de diversos sectors que fins ara tributaven per mòduls, hauran de passar a pagar l'IVA. Són moltes les activitats afectades per aquesta mesura però al Maresme, per la tipologia d'activitat empresarial que hi predomina, els professionals més afectats són els que pertanyen al sector de la confecció de peces de vestir.

Ciutat 2014/2015, Autònoms 2

La companyia de serveis integrals d’advocacia, assessoria econòmica, fiscal i laboral Advisoria considera que  amb aquesta nova mesura el Govern vol augmentar els ingressos tributaris per l'IVA i Renda d'aquests sectors i així, de passada, eliminar el frau fiscal.

Millorar el control.
Fins ara ha estat molt fàcil per als professionals que tributaven per mòduls pagar la quota trimestral fixa però ara, afegeix Fernández "toca canviar i analitzar correctament els ingressos i les despeses i tributar tant per IVA com per Renda per a la realitat econòmica produïda, que en molts casos, i buscant la cara positiva de la situació, pot suposar una oportunitat per a la millora del control del negoci, ja que es tributa pel que realment es guanya,
la qual cosa implica aprendre a gestionar bé els recursos.

Especial Tot Empenta - Edició 1706 [Del 15 al 21 de gener de 2016]