Llegeix el Tot Empenta d'aquesta setmana! Edició 1698

Llegeix-lo i descarrega-te'l: Planificació fiscal de la successió del patrimoni familiar

  • Redacció
  • Dijous, 19 Novembre 2015 18:02

VISUALITZA L'EMPENTA

DESCARREGA-TE'L

Ciutat 2014/2015, Declaració renta tot empenta

En el Tot Mataró i Maresme del 20 al 26 de novembre de 2015, trobaràs l'especial Tot Empenta: Planificació fiscal de la successió del patrimoni familiar.

L’ultima reforma de l’impost de successions a Catalunya, en vigor des de l’1 de gener de 2014, va suposar la minoració de les reduccions i de les bonificacions i, per tant, un increment del cost de les herències.

Així doncs, des de 2014 s’ha produït un increment en la tributació per aquest impost en el cas d’herències de pares a fills, més significatiu en herències amb valors elevats.
L’impost sobre el patrimoni, en vigor avui a Catalunya per a patrimonis superiors a 500.000 euros, es paga cada any en el moment que fem la declaració de renda.

A més, i no pas poc important, hem de tenir en compte en el moment de la transmissió d’un immoble, la plusvàlua municipal, que tècnicament es diu Impost sobre l’Increment de Valor dels Terrenys de Naturalesa Urbana.

Una planificació, o en qualsevol cas, conèixer quina tributació espera als hereus o als donataris, és un estudi que val la pena tenir fet per tal d’evitar sorpreses desagradables.

            Especial Tot Empenta - Edició 1698 [Del 20 al 26 de novembre de 2015]