La Missa de Les Santes, al Palau

  • Redacció// Foto: cedida
  • Dijous, 26 Novembre 2015 10:29


Pels volts de Nadal, el 22 de desembre de 1978 la Missa de Les Santes va viatjar fins a Barcelona en una de les poques sortides que aquesta joia del patrimoni cultural mataroní ha sortit.
L’Orfeó mataroní, encapçalat pel director de la Missa de Les Santes, Pere González, i l’aleshores president Jordi Sivilla, van interpretar la Missa de Glòria de Mossèn Manuel Blanch al Palau de la Música, coincidint amb el 75è aniversari del cor i com a cloenda d’una sèrie d’actes i iniciatives per a commemorar l’efemèride.

Posar l’obra en valor

Així, una norantena de cantaires van anar a un dels punts emblemàtics de la música catalana com el Palau de la Música per interpretar una peça única, peculiar i particular. Documents històrics expliquen que “hi va haver autobusos plens de gent que van anar fins al Palau a gaudir del concert”, que va portar noranta cantaires al Palau amb noms tan rellevants com el de Josep Fadó. I és que, segons sembla, Mataró va rebre el concert amb molt bons ulls i va fer valdre, encara més, les partitures de Blanch”.