Les llambordes de la N-II

Actualment, la N-II té quatre carrils, aleshores tenia un per a cada sentit

  • Redacció // Foto: cedida
  • Dijous, 28 Maig 2015 11:30

Foto antiga 2014/2015, Foto antiga - les llambordes de l'N-II (edicio 1677)

Tant la N-II com l’estació de tren són dos elements emblemàtics de la història de Mataró. L’estació, ben a prop de la platja, és una de les parades de l’actual R1 de Rodalies de Catalunya, la línia que ressegueix la costa. Aquesta fotografia, cedida per L.B. mostra l’estació de la ciutat pels volts dels anys 60 amb un aspecte completament diferent de l’actual. L’edifici del fons, avui ni tan sols existeix i l’aspecte de la façana, malgrat que s’ha mantingut l’essència, s’ha millorat.

El que sobta més, però, és l’estretor de les voreres, així com el pas de la N-II per aquest punt. Les llambordes criden l’atenció, així com els cotxes, avui pràcticament de col·lecció. Actualment, la N-II té quatre carrils, mentre que aleshores, el pas dels cotxes era suficient perquè circulessin en dos carrils amples, un per a cada sentit de la marxa.  
La inauguració de la C-32

El 1969 s’inaugurava la primera autopista d’Espanya. L’actual C-32 va ser pionera en la descongestió de zones molt transitades com la N-II de Mataró. Mica en mica, aquell espai es va anar remodelant fins arribar a la N-II actual, un dels punts amb més trànsit de la ciutat.