Un tramvia històric

El tramvia va unir Mataró i Argentona, fins la seva desaparició l'any 1965

  • Redacció / Foto: Ma Rosa Llagostera
  • Dijous, 18 Desembre 2014 11:33

Foto Antiga 2014/2015, foto antiga-un tramvia historic (edicio 1654)

El tramvia és un dels símbols històrics que vinculen Mataró i Argentona. Durant molts anys van cobrir el trajecte entre aquestes dues poblacions, fins que el 1965, el tramvia va finalitzar els seus serveis després que les fortes pluges destruïssin el pont d’Argentona i inutilitzessin el sistema.

En aquesta fotografia, cedida per Ma Rosa Llagostera, es pot veure precisament el desmantellament del tramvia número 4, introduït el 1929. “Actualment aquest està exposat a la Plaça Nova d’Argentona i el número 3, més popularment conegut com la Treseta, és el de la Plaça Granollers”, remarca Llagostera.

Del tramvia a l’autobús

Llagostera té una vinculació especial amb el tramvia: “Jo em vaig casar amb un argentoní que venia en tramvia des d’Argentona gairebé cada dia”. Un cop a Mataró, “em venia a buscar a la feina i llavors anàvem a passejar o al cinema”. Era l’únic mitjà de transport que connectava les dues ciutats i, per tant, l’única manera de veure’s. Anys més endavant, “quan el van treure, van posar-hi els cotxes de línia vermells que han seguit anant d’un poble a l’altre”.