Festa de disfresses

“Per a les celebracions d’aquella època, tant les festes com les disfresses del moment eren molt divertides”

  • Mireia Biel / Foto: A.C.R
  • Dijous, 12 Juny 2014 11:01

Foto Antiga 2013, foto antiga- festa de disfresses (edicio 1631)

Les escoles van tenir molts problemes per seguir endavant un cop acabada la Guerra Civil. Els estralls del conflicte van fer molt difícil l’escolarització de molts infants, les famílies dels quals no tenien recursos. L’escola Mare de Déu de Lourdes, aleshores anomenada ‘Les Franceses’, va començar un projecte educatiu just l’any 1941.
Anys més tard, pels volts de 1945 va incorporar els uniformes. I un cop la situació ja va començar a estabilitzar-se, van poder començar les celebracions més desenfadades.

És el cas d’aquesta fotografia, cedida per A.C.R, que data de l’any 1954 i que mostra un grup d’antigues alumnes – només hi anaven noies, un fet habitual en l’època – disfressades de monges. A.C.R explica que la vestimenta estava pensada expressament “per a una de les celebracions d’aquella època” i ironitza que “tant les festes com les disfresses del moment eren molt divertides”.

A la fotografia s’hi poden observar una desena de noies amb posat seriós disfressades de monges. Les noies probablement no tinguin més de 10 o 12 anys, edat en la que moltes finalitzaven la seva etapa escolar per ajudar a la família o bé per incorporar-se al món laboral.