Detall del parc

"...mostra un dels passeigs del parc emmarcat d’arbres..."

  • Laura Arias / Salvador Vila
  • Dijous, 04 Juliol 2013 00:00

Foto antiga, Detall del parc

Nens i grans de totes les edats i durant diverses generacions han gaudit d’una de les infraestructures de lleure principals que hi ha a la ciutat: el Parc Central. Així ho demostra aquesta postal que ensenya un “detall del parc”, com indica el peu de foto.

El propietari de la fotografia, Salvador Vila, assegura que la imatge és molt antiga. “No sé exactament a quan es remunta, però era dels meus avis, que la van donar als meus pares i ells me la van donar a mi”, diu Vila. Assegura, però, que feia poc temps que s’havia inaugurat l’espai. La imatge cedida és en blanc i negre i mostra un dels passeigs del parc emmarcat d’arbres i amb bancs als laterals per poder seure a descansar.

Animals
Des de la seva inauguració és molt habitual trobar famílies passejant, menuts jugant i persones grans prenent la fresca. El parc sempre ha estat un lloc de trobada. Encara hi ha molta gent, com Salvador Vila, que recorda que al parc, a part dels habituals gronxadors per als més petits, hi havia una atracció que fascinava a més d’un. Eren els animals. “Hi havia gàbies amb oques, també hi havia la Júlia, que era un ós, i em sembla que també hi havia alguna mona”, recorda Vila.