L’óssa del parc

"...Em van portar a passejar pel parc i davant de l’óssa em va fotografiar...”

  • Laura Arias / Joana Ramos
  • Dijous, 23 Maig 2013 00:00

Foto antiga, l'óssa del parc

A principis dels anys 60, el parc Central oferia aquest espectacle: una óssa en una gàbia. “Vaig parlar amb el meu pare i em va dir que em van portar a passejar pel parc i davant de l’óssa em va fotografiar”, diu Joana Ramos, la menuda que descansava al cotxet. L’óssa es deia Júlia, i va estar durant anys entre aquelles reixes. La propietària de la fotografia recorda que, durant tota la seva infància, era molt habitual passejar pel centre de Mataró.

“Sovint, a vegades cada dia, el meu pare em portava a passejar, fèiem la parada a Canaletes, el meu pare prenia alguna cosa, a mi em comprava una pasta i després anàvem Riera amunt cap al parc i sempre em feia alguna fotografia”, recorda Ramos. Afegeix que moltes vegades a la Riera hi havia músics. “Hi havia uns homes amb un carretó no molt gran, feien anar una maneta i feien música”, explica Joana Ramos.

Sense animals

Antigament hi havia animals al parc Central. “Quan era petita m’agradava molt perquè hi havia com una espècie de llac amb uns ànecs”, comenta Joana Ramos. A més, recorda que els gronxadors eren diferents. Assegura que ara està bé, però que prefereix el parc de quan era petita.