Llet Ram

“El meu germà era qui portava les caixes a les cases i a les botigues...”

Manuel Chica era el noi de dalt de la furgoneta en la fotografia. És el germà de Lourdes Chica, qui ha cedit la imatge. “Era a un dels carrers prop del parc l’any 1962 i estaven treballant”, explica la germana del repartidor. Els altres dos homes eren el seu cap i un veí. L’empresa on treballava Chica es deia Juan Ramos i tenia la seu al carrer Milans. “Manuel Chica anava amb el seu cap, qui conduïa la furgoneta, fins i tot portaven caixes de llet a dalt i Chica anava repartint la llet pels carrers”, diu la propietària del retrat.

El seu germà era l’encarregat d’agafar les caixes i descarregar-les per poder-les entregar a cadascun dels veïns. “El meu germà era qui portava les caixes a les cases i a les botigues”, afegeix Lourdes Chica. En aquells temps la furgoneta de Llet Ram anava per tota la ciutat, fins i tot pel què llavors es coneixia com “Poble Sec”, i segons Lourdes Chica, no acostumaven a sortir de Mataró.

Amb neuLa propietària de la imatge explica que el seu germà també havia de repartir la llet quan feia molt de fred. “Quan hi havia neu també portava les caixes, les arrossegava per la neu i seguia repartint”, diu la germana del repartidor de llet.