Nit de reis

“La foto es va fer a la plaça Santa Anna..."

Aquesta fotografia antiga, cedida per Ramon Blanch, data del vespre del 5 de gener del 1954. “La foto es va fer a la plaça Santa Anna, davant de l’escola, quan encara no hi havia botigues”, explica el propietari del retrat. Ell era el nen del centre, abrigat fins gairebé el nas amb una mena de bufanda rodona que en aquells temps anomenaven “pràctic”.

Recorda que estava esperant amb la seva família que passés la Cavalcada de Reis. “Jo tenia la carta a la mà a punt, quan arribaven, el meu pare em pujava a la carrossa del Rei Ros, que era el que millor coneixia dels tres”, diu Blanch. També explica com el Rei Mag li demanava que fes bondat i que mengés. Afegeix que en aquells temps Ses Majestats Els Reis d’Orient anaven a cavall. A la fotografia es pot apreciar que Blanch portava un fanalet a la mà esquerra, una altra de les tradicions que encara avui perdura la nit de reis.

Els Patges Ramon Blanch explica els anys que va ser feta la instantània hi havia molts patges a la Cavalcada. “A molts la túnica els anava curta i se’ls veien les botes militars i els pantalons caquis, eren soldats de quan la caserna militar estava a l’avinguda Recoder”, afirma Blanch.