Les nimfes

“Eren dones d’aigua, no parlàvem sinó que fèiem un bal..."

Aquesta imatge cedida per Margarita Lladó pertany a “Els Pastorets” de l’any 56. “Era el pròleg, una escenificació de les coses paganes i a partir d’aquí comencen Els Pastorets”, explica Lladó. En aquesta escena concreta es poden veure les nimfes i la propietària de la fotografia era una d’aquelles actrius. “Eren dones d’aigua, no parlàvem sinó que fèiem un ball clàssic com si estiguéssim en un llac”, diu Lladó.

A més, amb aquests personatges es donava el tret de sortida a l’obra nadalenca. “Una de les nimfes sortia d’un llibre i les altres anàvem sortint a ballar i aquí començaven Els Pastorets”, afirma Margarita Lladó. Afegeix que en el pròleg hi apareixien altres personatges com ara bruixes, follets i després venia l’infern.

CanviantsMargarita Lladó ha vist Els Pastorets de Mataró durant molt temps: “Hi vaig començar a anar amb onze anys i fa uns sis anys que he deixat d’anar-hi, últimament m’encarregava de vestuari”, diu qui ha cedit aquesta imatge. En aquest temps ha vist els canvis de l’obra. “Va estar molts anys que eren iguals i potser es feien una mica monòtons, però van fer un canvi radical i ara canvien el director cada dos anys”, diu Lladó.