El públic del camp

“Era a final de curs, cada classe feia una representació..."

El 18 d’abril de 1948, el C.D. Mataró va guanyar per tres gols a zero al Júpiter. La imatge mostra una part de la graderia del club mataroní que estava plena de gom a gom. “En aquesta fotografia hi sortim el meu marit, que per llavors era el meu promès, un amic seu i jo”, explica Núria Cortina, la propietària de la fotografia. Afegeix que en aquella època el camp sempre estava ple. “Llavors el Mataró era molt important, jugaven molt bé perquè hi havia el senyor Niubó i d’altres”, diu qui ha cedit la imatge.

A més, era un passatemps molt habitual entre la joventut de l’època. “Passàvem unes estones molt boniques i sempre que guanyava el Mataró sortíem tots del camp entusiasmats, i aquell dia vam guanyar”, recorda Cortina.

Futbol per a dosCom es pot apreciar a la imatge, el camp no era només dels homes, sinó que també hi havia moltes dones. “Ens agradava molt, era el moment que podies anar amb el promès o l’amic, ens trobàvem allà i passàvem una estona molt bé i en bona companyia”, diu Núria Cortina. Les parelles de joves podien anar al camp sense acompanyants. D’aquella època, la propietària ha mantingut l’afició futbolística durant més de seixanta anys.