Trampes i enganys d’uns lladres que captiven

Ocean’s twelve. Steven Soderbergh. Estats Units. 2004

De la mà d’Steven Soderbergh ens arriba la seqüela de l’exitosa Ocean’s eleven. En la nova entrega els homes de Danny Ocean han estat delatats al poderós Benedict, que s’encarrega de trobar, un per un, tots els lladres i els amenaça de mort si no li retornen els diners que li van robar fa tres anys. Els homes d’Ocean es retroben i planegen com recuperar els diners. Com fer-ho? Ben fàcil: cometent un altre gran robatori.

Ocean’s twelve de ben segur satisfarà les expectatives dels seguidors de la primera aventura i no només per la simpatia que desperten en el públic més ampli les superestrelles que donen vida als personatges principals de la pel·lícula (George Clooney, Brad Pitt, Matt Damon, Catherine Z.Jones i Julia Roberts). La clau del film és una història ben construïda que mescla elements d’intriga, d’acció i d’aventures.tot combinant-los amb abundants dosis d’humor.que no permeten que l’espectador caigui en l’avorriment.

La narració comparteix la naturalesa dels personatges i es revela juganera, plena de trampes, enganys i camins sense sortida que proporcionen al film un ritme trepidant, accentuat per l’autenticitat de l’estil de Soderbergh (càmera en mà, muntatge dinàmic amb cortinetes incloses...) que no queda del tot diluït malgrat tractar-se d’una superproducció de Hollywood.